Kinderen

Waterdiertjes zoeken, survivallen, met de pont heen en weer, als een piraat spelen op een heus piratenschip; kinderen vermaken zich uitstekend in De Alde Feanen! Er zijn recreatiemogelijkheden voor kinderen van alle leeftijden.


Bezoekerscentrum

Het startpunt van veel activiteiten voor kinderen is het Bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen. Hier leer je op een interactieve manier over de ontstaansgeschiedenis van De Alde Feanen.

Ga bij mooi weer ook naar de doe- en beleeftuin. Hier kunnen kinderen naar hartelust spelen en ontdekken. Vanuit het bezoekerscentrum kun je ook starten met rugzakroutes . Geschikt voor gezinnen met kinderen van 4 t/m 14 jaar.


It Pettebosk

It Pettebosk is het natuureducatiebos van Nationaal Park De Alde Feanen. Eigenlijk is het een soort Alde Feanen in het klein. Kinderen én volwassenen kunnen hier spelenderwijs kennis maken met de natuur in De Alde Feanen.


Skûtsjemuseum

Tijdens een bezoek aan het Skûtsjemuseum in Earnewâld kunnen kinderen terug in de tijd met activiteiten als zakhijsen, in de ‘beage’ lopen, touwknopen, troswerpen enzovoorts. In het museum leren ze over hoe kinderen van schippers vroeger leefden op de skûtsjes. 


Leren zeilen

Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen, is het niet? Vanaf 7 jaar kunnen kinderen terecht in De Alde Feanen om de fijne kneepjes van het zeilen te leren.

Piratenspeeltuin

Schip ahoi! In het centrum van Earnewâld vind je een heuse piratenspeeltuin waar je het spelen geheel aan de fantasie van je kinderen over kunt laten.


Freek Vonk Route

Ga je met kinderen te varen maar wil je zien te voorkomen dat ze zich snel vervelen? Freek Vonk houdt je kinderen geboeid totdat ze weer voet aan wal zetten! Goed om te weten: de verhuurbedrijven hebben ook zwemvesten voor kinderen.


Kinderfeestjes

Activiteiten als de Rugzakroutes of uilenballen pluizen lenen zich perfect voor kinderfeestjes. Maar je kunt ook gaan paintballen, kanoën of zwemmen bij een zwemstrandje.

Met een jeugdgids op pad

Tijdens schoolvakanties worden er leuke en educatieve jeugdactiviteiten georganiseerd. In de excursiekalender vind je een overzicht van de actuele activiteiten. In Nationaal Park De Alde Feanen zijn ook tal van schoolreisjes mogelijk. Een natuurgids gaat de hele dag met de groep op pad! Kijk hiervoor op onze pagina over schoolreisjes.

Benieuwd waar alle speeltuinen, zwemstrandjes en andere plaatsen die interessant zijn voor kinderen zich bevinden? Je vindt ze op onze kaart!

Draag jij De Alde Feanen een warm hart toe? Word dan donateur en help het park bij de doorontwikkeling!