Kinderen

Waterdiertjes zoeken, survivallen, met de pont heen en weer, als een piraat spelen op een heus piratenschip; kinderen vermaken zich uitstekend in De Alde Feanen! Er zijn recreatiemogelijkheden voor kinderen van alle leeftijden.


Bezoekerscentrum

Een mooi startpunt van een bezoek aan het gebied is Bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen. Hier leer je op een interactieve manier over de ontstaansgeschiedenis van De Alde Feanen.


It Pettebosk

It Pettebosk is het natuureducatiebos van Nationaal Park De Alde Feanen. Eigenlijk is het een soort Alde Feanen in het klein. Kinderen én volwassenen kunnen hier spelenderwijs kennis maken met de natuur in De Alde Feanen.

Gezinnen met kinderen kunnen hier verschillende rugzakroutes lopen. Met een rugzak bomvol onderzoeksmateriaal en een schepnet ontdekken jullie zelfstandig de natuur. Leer alles over de kikker, otter of het moeras. De rugzakken zijn geschikt voor kinderen tussen de 4 en 13 jaar en te huur tijdens openingstijden van het Informatiepunt.


Schoolreizen

In It Pettebosk worden elk jaar schoolreisjes georganiseerd. Niets is leuker dan de jeugd van nu enthousiast te maken over natuur. Het zijn de ambassadeurs van de toekomst. Een natuurgids gaat de hele dag met de groep op pad! Kijk hiervoor op onze pagina over schoolreisjes.

Kinderfeestjes

Activiteiten als de Rugzakroutes of uilenballen pluizen lenen zich perfect voor kinderfeestjes. Maar je kunt ook gaan paintballen, kanoën of zwemmen bij een zwemstrandje.

Met een jeugdgids op pad

Tijdens schoolvakanties worden er leuke en educatieve jeugdactiviteiten georganiseerd. In de activiteitenkalender vind je een overzicht van de actuele activiteiten.


Skûtsjemuseum

Tijdens een bezoek aan het Skûtsjemuseum in Earnewâld kunnen kinderen terug in de tijd met activiteiten als zakhijsen, in de ‘beage’ lopen, touwknopen, troswerpen enzovoorts. In het museum leren ze over hoe kinderen van schippers vroeger leefden op de skûtsjes. 


Leren zeilen

Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen, is het niet? Vanaf 7 jaar kunnen kinderen terecht in De Alde Feanen om de fijne kneepjes van het zeilen te leren.

Piratenspeeltuin

Schip ahoi! In het centrum van Earnewâld vind je een heuse piratenspeeltuin waar je het spelen geheel aan de fantasie van je kinderen over kunt laten.


Benieuwd waar alle speeltuinen, zwemstrandjes en andere plaatsen die interessant zijn voor kinderen zich bevinden? Je vindt ze op onze kaart!

Draag jij De Alde Feanen een warm hart toe? Word dan donateur en help het park bij de doorontwikkeling!