Overnachten

Met het gemak van je eigen boot, de luxe van een hotel of het avontuur van slapen in een tentje: als je op vakantie wilt in De Alde Feanen zijn er genoeg mogelijkheden om de nacht door te brengen. Voor elk type vakantieganger is er een geschikte overnachting te bedenken.


De Alde Feanen kent een aantal steengoede campings. Sommigen zijn uitermate geschikt voor rustzoekers, op andere campings is veel te doen waardoor ze zeer geschikt zijn voor gezinnen met kinderen.

Naast campings zijn er veel vakantiehuisjes die verhuurd worden. Bungalows op vakantieparken met prachtig uitzicht over het water, maar ook woonboten ver verscholen in de natuur. Verder zijn er hotels, trekkershutten, Tiny Houses en kleinschalige bed & breakfasts.

Ben je op zoek naar iets bijzonders, iets romantisch en iets onvergetelijks? Dan kun je ook kamperen op een sloep! Overdag ga je lekker varen, en ’s avonds meer je je sloep ergens in de natuur aan om daar vervolgens de nacht door te brengen. Genieten van de zonsondergang terwijl je nog een fles wijn opentrekt en spelletjes speelt bij kaarslicht.

In Nationaal Park De Alde Feanen mag je alleen aanmeren op de daartoe duidelijk aangegeven plekken (aanlegplaatsen van Marrekrite). Dit is gratis en mag maximaal drie nachten op dezelfde plek. Meer informatie hierover lees je op de website van Marrekrite.

Gebruik op onze kaart het filter ‘slapen’ voor alle overnachtingsplaatsen 

Overnachten bij Brêgeham

Unieke locatie met uitzicht over de Wijde Ee èn de Jan Durkspolder. Midden in het Nationaal Park De Alde Feanen. Maak er een onvergetelijk verblijf van in je eigen camper of in één van de prachtige Tiny Houses.


Pean Buiten

Zoek je wat anders dan anders? Dan is Pean-buiten dé plek voor jouw vakantie. Pean-buiten ligt centraal in Friesland, aan prachtig open vaarwater en in het Nationaal Park De Alde Feanen. Rustig, met veel privacy voor ieder huisje en zonder ernaast geparkeerde auto’s. Ontdek zeilend met of zonder schipper vanaf het water dit geweldige gebied.Vakantiewoningen op een unieke plek

Wilt u een vakantiewoning of woonboot huren in het Nationaal Park? En ontwaken op één van de mooiste plekken van Friesland? Neem dan gauw een kijkje bij Alde Feanen Verhuur. Van privé eilandjes tot heerlijke rustige plekken midden in de natuur!