Schoolreisjes

Survival Schoolreisje Nationaal Park De Alde Feanen:

Natuureducatie en avontuur in het laagveenmoeras
Met de klas eropuit in de avontuurlijke Friese natuur? Kom naar Nationaal Park De Alde Feanen!
Onder begeleiding van een enthousiaste natuurgids wordt het een dag om nooit meer te vergeten.

In het kort

 • Voor wie: Groep 3 t/m 8
 • Periode: Mei t/m juli  Boeken voor 2023 is helaas niet meer mogelijk!
 • Tijd: Van 10.00 tot 15.00 uur
 • Faciliteiten: Toiletten, gratis parkeren, gelegenheid om patat/ijs te eten
 • Prijs: € 14,50 per leerling (Reserveer voor 1 maart en maak gebruik van onze vroegboekkorting! Je betaalt dan € 13,50 per leerling)
 • Maak direct een reservering

Op schoolreis in De Alde Feanen

Het educatieve schoolreisprogramma combineert het typische schoolreisgevoel met leerzame activiteiten en spelelementen in de natuur. Het waterrijke laagveenmoeras is de thuisbasis van allerlei (water)dieren, welke de kinderen gedurende de dag op een speelse en actieve manier leren kennen. Naast deze ontdekkingstocht gaan de kinderen op survival. Op de low-rope baan wordt volop geklauterd door groep 5 t/m 8. Via hangbruggetjes, boomstammen en het slingertouw over het water is een ware belevenis!

Het programma bestaat uit drie onderdelen en een pauze. Voor de onderbouw en bovenbouw zijn er verschillende programma’s. De pauze wordt gehouden op een mooie plek aan het water. De kinderen kunnen hier voetballen, zwemmen en er is de mogelijkheid (vooraf) patat te bestellen. Omdat alle onderdelen in of aan het water plaatsvinden is het meenemen van droge kleding een must!


Programma groep 3 en 4

Tijdens het onderdeel Avonturenpad leren de kinderen een echte survivelaar te zijn! Ze leren over boomstammen te lopen, verspringen en buikglijden als een otter. Een survival is geen survival zonder te vissen! Tijdens het schepnetvissen (onderdeel Onderwaterwereld) leren de kinderen welke dieren er onder water leven in het moerasgebied. Bij het onderdeel Zeearend maken de kinderen kennis met ‘de vliegende deur’ en andere bewoners van De Alde Feanen.

Programma groep 5 t/m 8

Op de low-rope baan klauteren de kinderen over hangbruggen, boomstammen en vliegen ze met de tokkelbaan over het water. Tijdens de Otterpuzzeltocht ervaren de kinderen welke obstakels de otter allemaal tegenkomt tijdens zijn jacht naar vis. Op een actieve en speelse manier leren ze meer over deze bewoner van De Alde Feanen. Een survival is geen survival zonder te vissen! Tijdens het schepnetvissen (onderdeel Onderwaterwereld) leren de kinderen welke dieren er onder water leven in het moerasgebied.

Wat dit schoolreisje zo goed maakt?

Dat is de deskundige natuurgids die de groep ’s ochtends ontvangt en de hele dag bij hen blijft. Met veel enthousiasme en persoonlijke aandacht begeleidt de natuurgids de verschillende programmaonderdelen en zorgt dat alles op rolletjes loopt. Van Survival, Onderwaterwereld, Zeearend-avonturen tot aan de Otterpuzzeltocht. Kortom, een bijzondere ervaring voor zowel leerling, als leerkracht en begeleider!


De locatie

Bereid je vast voor op je avontuur en bekijk de plattegrond! Hier zie je waar de activiteiten van het schoolreisje plaatsvinden. Alle onderdelen zijn op loopafstand van elkaar. De Onderwaterwereld ontdekt de groep vanaf het viseiland. De Otterpuzzeltocht, het onderdeel Zeearend en Avonturenpad zijn op het speeleiland. Het survivallen (groep 5 t/m 8) gebeurt vanzelfsprekend op het survivaleiland.


Prijzen 2023

Leerlingen: € 14,50 p.p.
Reserveer voor 1 maart en maak gebruik van onze vroegboekkorting! Je betaalt dan € 13,50 per leerling. 

De kinderen kunnen zelf lunch meenemen, het is ook mogelijk vooraf een lunch te bestellen:

Prijzen per kind/begeleider*:

 • Patat met mayo € 3,10
 • Frikandel € 2,40
 • Kroket € 2,40
 • Kaassoufflé € 2,40
 • Raketijsje € 0,75
 • Biologisch perenijsje € 1,25
 • Gewone ranja € 0,50 (tijdens de lunchpauze onbeperkt)
 • Suikervrije ranja € 0,75 (tijdens de lunchpauze onbeperkt)
 • Koffie € 1,- (per kopje)
 • Thee € 1,- (per kopje)

* prijsstijgingen voorbehouden

Reserveren / meer informatie

Je kunt hier een voorlopige online reservering doen. 

Boeken voor 2023 is helaas niet meer mogelijk!
Voor meer informatie kun je bellen met het bezoekerscentrum via 0511 – 53 96 18
Een e-mail sturen kan ook: bcdealdefeanen@itfryskegea.nl.