Schoolreisjes

Survival Schoolreisje Nationaal Park De Alde Feanen:

Natuureducatie en avontuur in het laagveenmoeras

 • Voor wie: Groep 3 t/m 8
 • Periode: Mei, juni, juli, augustus, september
 • Tijden: Van 10.00 tot 15.00 uur
 • Reservering

 

Wat gaan de kinderen doen

Wat dit schoolreisprogramma zo goed maakt, is de enthousiaste natuurgids die de groep ’s ochtends ontvangt en de hele dag bij hen blijft. Met veel enthousiasme en persoonlijke aandacht begeleidt de natuurgids de verschillende activiteiten. Zo verloopt alles op rolletjes. Een bijzondere ervaring voor zowel leerling als leerkracht en begeleider.


Programma groep 3 en 4

Via een avonturenpad leren de kinderen een echte survivalaar te zijn. Ze leren over boomstammen lopen, verspringen en buik glijden net zoals otters. Een survival is geen survival zonder te vissen! Ontdek in onze onderwaterwereld welke dieren allemaal onder water leven in het moerasgebied. Bij het onderdeel zeearend maken de kinderen kennis met de bewoners van De Alde Feanen.

Programma groep 5 t/m 8

De low-rope baan is een uitdagend parcours van hangbruggen, boomstammen, touwen en een tokkelbaan over water. Als ze maar droog blijven! Nog een parcours: want tijdens de otterpuzzeltocht ervaren de leerlingen welke obstakels de otter allemaal tegenkomt tijdens zijn jacht naar vis. Een survival is geen survival zonder te vissen! Ontdek in onze onderwaterwereld zelf welke dieren allemaal onder water leven in het moerasgebied.

Pauze op het strand

Alle groepen houden pauze op een mooi plek in het natuurgebied. De kinderen kunnen hier voetballen, zwemmen bij het strandje, op ontdekkingstocht en lekker patat eten. Klik hier voor de prijslijst van de lunchmogelijkheden.


De locatie

Bereid je vast voor op je avontuur en bekijk de plattegrond! Hier zie je waar de activiteiten van het schoolreisje plaatsvinden. De onderwaterwereld ontdek je vanaf het viseiland, de otterpuzzeltocht is op het speeleiland, de kikkeravonturen zijn vlakbij It Lytse Mar en het survivallen gebeurt vanzelfsprekend op het survivaleiland. Hier wordt de klas met een bootje heen gebracht. Het survivalkamp van groep 3/4 is bij het bezoekerscentrum!


Faciliteiten

Toiletten, gratis parkeren, gratis klim- en klauterparcours, gelegenheid om patat/ijs te eten. Vergeet niet om zelf droge kleren mee te nemen!


Prijzen

Leerlingen: € 13,- p.p.
Reserveer voor 1 maart en maak gebruik van onze vroegboekkorting van €12,- p.p..

De kinderen kunnen zelf hun lunch meenemen maar het is ook mogelijk vooraf een lunch te bestellen:

Prijzen per kind/begeleider:

 • Patat met mayo € 2,20
 • Frikandel € 2,-
 • Kroket € 2,-
 • Kaassoufflé € 2,-
 • IJsje (raket) € 0,75
 • Ranja € 0,50 tijdens de lunchpauze onbeperkt
 • Koffie € 1,- tijdens de lunchpauze onbeperkt
 • Thee € 1,- tijdens de lunchpauze onbeperkt

Reserveren / meer informatie

U kunt hier een voorlopige online reservering doen.

Voor meer informatie kunt u bellen met het bezoekerscentrum via 0511 – 53 96 23. Een e-mail sturen kan ook: bcdealdefeanen@itfryskegea.nl.