Herfstvakantie in NP De Alde Feanen

Geplaatst op 16 oktober 2023

Kom je de herfstvakantie bij ons vieren?

De herfstvakantie staat weer voor de deur! Laat je deze week verwonderen in NP De Alde Feanen waar volop activiteiten en excursies voor je klaar staan zodat jij met het hele gezin op pad kan gaan in dit bijzondere moerasgebied. We zien je graag! Je kunt je nu alvast aanmelden voor fantastische activiteiten en excursies.

Dinsdag 24 oktober 13.30

Wist je dat De Alde Feanen grotendeels via water te bereiken is? Een echt vaargebied dus. Des te meer reden om aan boord te stappen van excursieboot ‘De Blaustirns’. Varend op zonne-energie geniet je in alle stilte van de natuur. En vergeet ook niet een warme jas en verrekijker mee te nemen. Vanaf het open bovendek is het uitzicht prachtig.

Dinsdag 24 oktober 11.00

Heb jij een kleine, nieuwsgierige actieveling van 6 jaar of ouder? Dan is deze struintocht echt iets voor jullie! Samen met onze enthousiaste natuurgids gaan we op ontdekkingstocht door Nationaal Park De Alde Feanen. 

Zaterdag 21 oktober 13.30

Uitgestrekte rietvelden, moerasbossen, smalle petgaten en een aalscholverkolonie, je komt het tegen in Nationaal Park De Alde Feanen. Ga mee op vaarexcursie en leer over de vele water- en roofvogels. Misschien spot je zelfs wel een zeearend?

Zondag 22 oktober 14.00 – 16.00

Het is herfst! Tijd om heerlijk in de natuur te zijn en door de bladeren te struinen. Er is van alles te vinden wat je de rest van het jaar niet vindt. Duik samen met onze natuurgids in de wonderlijke herfstwereld van Nationaal Park De Alde Feanen.

Ontdek hier prachtige Cultuur & Natuur Routes door NP De Alde Feanen

Nationaal Park De Alde Feanen is een groot, uitgestrekt en gevarieerd gebied. De mogelijkheden om het te ontdekken zijn dan ook enorm. Of je nou gaat wandelen, fietsen, varen of met de sup of kano het water op gaat: iedere manier heeft zijn eigen bijzonderheden.

Vrijdag 27 oktober om 14.00

Buitenspelen is gezond en extra leuk als je er ook nog wat van leert! Juist daarom organiseren wij speciaal voor jonge fotografen tussen de 8 en 14 jaar deze fotoworkshop. We gaan er al wandelend op uit en ontdekken de natuur vanachter een cameralens. 

Zaterdag 28 oktober van 19.00 en 21.30

Beleef de ‘Nacht van de Nacht’ vanaf het water in de Alde Feanen (12+)

Beleef Nationaal Park De Alde Feanen op een hele andere wijze dan je normaal doet. Bewonder de uitgestrekte rietvelden, moerasbossen, smalle petgaten en een aalscholverkolonie in het donker!

Donderdag 26 oktober van 10.00

Heb jij een echt knutselkont thuis? Dan is deze jeugdactiviteit iets voor jullie! Kom natuur(lijk) knutselen in het bezoekerscentrum van Nationaal Park De Alde Feanen, vlakbij Leeuwarden. Hier kunnen de kinderen hun creativiteit laten uitbarsten in mooie kunstwerken.

Zaterdag 28 oktober van 19.30 – 20.30

Je ziet minder, maar hoort des te meer. In het donker hoor je andere geluiden dan overdag, doordat er ook hele andere dieren wakker zijn. De nachtdieren beginnen aan hun dag. Onze enthousiaste natuurgids kent het gebied op zijn duim, dus bang zijn om te verdwalen is niet nodig. Hoor ik daar het geritsel van een egel, een wegvluchtende ree of een schreeuwende uil? Kom het zelf ontdekken.

Woensdag 25 oktober van 14.00 – 16.00

Bezige bijen gezocht! Heb jij een actief buitenkind tussen de 8 en 12 jaar? Dan zijn wij op zoek naar jullie! In Nationaal Park de Alde Feanen kunnen wij wel wat extra handjes gebruiken. Het jeugdbos moet namelijk goed bijgehouden worden en dat kunnen wij niet alleen. 

Ontdek zelf het Nationaal Park

Maak zelf een onvergetelijke wandeling door Nationaal Park De Alde Feanen. Je vindt op onze wandelpagina’s heerlijke wandelingen voor jong en oud.


Fietsroute Cultuur en Natuur
In en rondom het NP De Alde Feanen is van alles te beleven!

Wist je dat het NP De Alde Feanen wordt omringd door gezellige watersport dorpen? Ook daar is van alles te beleven. Van natuur tot cultuur. Je vindt op de kaart onze gastheren, vogelkijkhutten en andere bezienswaardigheden.