Routes

Nationaal Park De Alde Feanen is een groot, uitgestrekt en gevarieerd gebied. De mogelijkheden om het te ontdekken zijn dan ook enorm. Of je nou gaat wandelen, fietsen, varen of met de sup of kano het water op gaat: iedere manier heeft zijn eigen bijzonderheden. Routes zijn er genoeg, ze bieden je een uitgangspunt voor de mooiste tochtjes. Op deze pagina vind je een verzameling van de routes die we noemen op de website.

Wandelroutes

Mindervaliden, rolstoelgebruikers en kinderwagens

Veel wandelroutes zijn moeilijk begaanbaar voor mindervaliden, rolstoelgebruikers en kinderwagens. Gelukkig zijn er ook voor hen een aantal mooie routes: Vanuit het bezoekerscentrum is het mogelijk om over het fietspad langs de Lytse Mar naar de Jan Durkspolder te komen. De vogelhut daar is goed toegankelijk. In It Pettebosk, het educatiebos, is een verharde route aangelegd.


Fietsroutes

Je kunt natuurlijk je eigen fiets meenemen, maar je kunt ook (elektrische) fietsen huren. Voor het opladen van elektrische fietsen zijn er verschillende oplaadpunten. Op de kaart vind je de fietsverhuurpunten onder filter ‘doen’. De gastheren van het park helpen je ook graag op weg.

Op verschillende routes is het nodig één of meerdere oversteken te maken met een pontje. De vaartijden van de pontjes in De Alde Feanen vind je hier.


SUP- en kanoroutes


Vaarroutes


Bootje huren

Benieuwd naar waar je allemaal terecht kunt voor de huur van boten? Bekijk dan onze kaart en selecteer op de kaart het filter ‘doen’.

Toeristisch Overstap Punt

In De Alde Feanen vind je meerdere Toeristisch Overstap Punten, waar je kunt parkeren en verschillende routes kunt starten. Op een informatiebord staan de recreatieve mogelijkheden aangegeven. Op de kaart zie je waar deze TOP’s zijn.

Draag jij De Alde Feanen een warm hart toe? Word dan donateur en help het park bij de doorontwikkeling!