Partners

Partners helpen De Alde Feanen vooruit

Vanaf 2006 draagt De Alde Feanen de titel ‘Nationaal Park’. Het gebied verdient de titel vanwege de bijzondere natuurwaarden en het afwisselende landschap met petgaten, rietlanden, ruigten, struwelen en moerasbossen.

Sinds 2013 steunt het Rijk de Nationale Parken niet meer. Nationaal Park De Alde Feanen is aangewezen op provinciale, gemeentelijke en private partijen. Met deze bijdragen kan het park zich verder ontwikkelen. Het geld wordt besteed aan het verbeteren van het bezoekerscentrum en faciliteiten in het gebied, aanbieden van educatieprojecten en het stimuleren van samenwerking met het bedrijfsleven.

Draagt u Nationaal Park De Alde Feanen een warm hart toe? Wilt u met uw onderneming maatschappelijk betrokken zijn? En zoekt een partner voor unieke relatie-evenementen of wilt u een bijzonder natuurproject steunen? Word dan partner van Nationaal Park De Alde Feanen. Er zijn twee mogelijkheden: 

 1. ‘Stypje’
  Dit pakket is ideaal voor ondernemers die zich willen verbinden met Nationaal Park De Alde Feanen en andere gelijkgestemden willen ontmoeten binnen het bedrijvennetwerk. Tweemaal per jaar is er een netwerkbijeenkomst en uw boodschap wordt meegenomen in diverse uitingen van het park. Daarnaast mag u het beeldmerk van De Alde Feanen gebruiken in uw uitingen. Hiermee toont u maatschappelijke betrokkenheid en oog voor de toekomst. De investering is 500 euro per jaar exclusief btw.
 2. ‘Oparbeidzje’
  Deze optie is zeer geschikt voor bedrijven die toekomstgericht te werk gaan en een maatschappelijke en duurzame bijdrage willen leveren. Met uw tegemoetkoming worden projecten geïnitieerd, gefinancierd en doorontwikkeld. Denk aan faciliteiten in het natuurgebied, educatieprojecten en wetenschappelijk onderzoek. Bedrijven die met De Alde Feanen willen ‘oparbeidzje’ krijgen mogelijkheden om binnen projecten mee te denken. Daarnaast zijn er vele mogelijkheden voor relatiebeheer. Zoals een rondvaart op elektrische boot De Blaustirns, deelname aan De Alde Feanen Challenge en diverse netwerkbijeenkomsten. De investering is vanaf 2000 euro per jaar exclusief btw.
  ‘Stypje’ ‘Oparbeidzje’
Investering 500 euro per jaar Vanaf 2.000 euro per jaar
     
Gebruik beeldmerk en logo Nationaal Park De Alde Feanen X X
Vermelding op www.np-aldefeanen.nl, zie hieronder X X
Vermelding in nieuwsbrief X X
Vermelding social media (Facebook, Twitter en Instagram) X X
Uitnodiging twee netwerkbijeenkomsten per jaar (voorbeeld) X X
Toegang tot beeldbank De Alde Feanen X X
Opstellen en versturen van een persbericht over samenwerking (voorbeeld)   X
Beschikking tot rondvaartboot Blaustirns (2x per jaar)   X
Mogelijkheid voor spreektijd tijdens netwerkbijeenkomsten   X
Deelname Alde Feanen Challenge (max 3 teams)   X

Bij beide opties geldt: bedrijven die willen samenwerken met Nationaal Park De Alde Feanen, kiezen voor duurzaamheid en verbinden zich minimaal drie jaar aan het park.

Wij gaan graag het gesprek met u aan om de optimale samenwerking te creëren! Bel Jannie Slot (06-30123588) of John Haitsma (06-21153651) voor meer informatie of vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

De gegevens die u hieronder invult gebruiken we alleen voor de verwerking van uw informatieverzoek, conform ons privacybeleid.


  Huidige partners van Nationaal Park De Alde Feanen:

   

                     

  “Als gemeenten Tytsjerksteradiel, Smallingerland en Leeuwarden zijn we trots op Nationaal Park De Alde Feanen”

  “As gemeenten Tytsjerksteradiel, Smallingerland en Leeuwarden binne wy grutsk op Nasjonaal Park De Alde Feanen.


  Fryske Gea

  “It Fryske Gea is beheerder van de natuur in Nationaal Park De Alde Feanen. Wij zorgen met trots voor de prachtige natuur in dit gebied. De Alde Feanen is voor ons één van de Friese natuurparels. De titel ‘Nationaal Park’ zien wij als kroon op ons werk.”

  Alde Feanen Verhuur

  Vanaf 2023 is ook Alde Feanen Verhuur partner van De Alde Feanen.

  De Twirre

  Vanaf 2023 is De Twirre partner. Voor groene teamuitjes kun je terecht bij De Twirre. Ook verzorgen zij schoolreisjes in NP De Alde Feanen. Op deze manier brengen zij de jongeren weer op een toffe manier in verbinding met de natuur. Met het prachtige GreenKey keurmerk sluit De Twirre helemaal aan bij NP De Alde Feanen.

  Makelaardij Mid-Fryslân

  Vanaf 2024 mogen wij ook Makelaardij Mid-Fryslân verwelkomen bij ons sponsornetwerk. Dit mooie ‘frouljuskantoar’ is veel te vinden in De Alde Feanen. Vele recreatiewoningen in dit gebied staann in de verkoop bij Mid-Fryslân.

  Makelaardij Mid-Fryslân

  Landgoed Âld Heach Hiem (Oude Hoge Erf) is gelegen in Goëngahuizen (Midden Friesland) dicht bij de dorpen Akkrum en Grou.

  Het landgoed is vernoemd naar de voormalige boerderij. Het landgoed ligt op een privé-eiland (It Eilân) midden in het natuurgebied Nationaal Park Âlde Feanen (Unesco Werelderfgoed). Het Park kent vele recreatie mogelijkheden waaronder vaar-, wandel-, fiets- en kanoroutes. 


  Annage

  Vanaf 2023 is ook Annage partner van De Alde Feanen.  Pean Buiten Waterlodges in Friesland & Zeilschool Pean

  “Al onze gasten van de waterlodges en de zeilschool beleven de mooiste momenten van de wateren van het prachtige natuurgebied De Alde Feanen. Daar doen we graag iets voor terug door nu partner te worden. Ga zo door met het beheer van onze natuurschone achtertuin.”  Anja Watersportbedrijf

  “WSB Anja verhuurt (zeil)boten, inmiddels zo’n 70 stuks, vanuit Grou. Ongedwongen en gastvrij ontvangen wij onze gasten en laten we hen een unieke belevenis ervaren in het Nationaal Park De Alde Feanen. Als dank daarvoor hebben wij besloten partner te worden van De Alde Feanen.”  BO. Be Original

  “Nationaal Park De Alde Feanen is een prachtig natuurgebied waar we trots op zijn. Daar leveren we graag een bijdrage aan.”  Accountantskantoor Propstra

  “Wij dragen Nationaal Park De Alde Feanen een warm hart toe en verzorgen daarom met veel plezier diverse administratieve werkzaamheden voor de organisatie.”  DonkerVeenstra

  “Wij voeren als duurzaam installatiebedrijf regelmatig werkzaamheden uit in vakantiewoningen in De Alde Feanen en vinden het belangrijk dat ook toekomstige generaties kunnen blijven genieten van de prachtige natuur.”  Multi Copy Drachten

  “Wij hebben de overtuiging dat wij met onze werkzaamheden de natuur moeten ondersteunen. Nationaal Park De Alde Feanen steunen past bij deze visie.”  Mannen van staal

  Mannen van Staal

  “Wij houden echt van de natuur. Dat we daar met ons bedrijf aan bij kunnen dragen is voor ons erg belangrijk.”
  Pilat Advies

  “Nationaal Park De Alde Feanen is een heel bijzonder gebied. Het verveelt nooit, er is altijd iets nieuws te zien. Als bedrijf vinden wij het belangrijk om dit gebied te steunen omdat het bij ons past. Dit is het gebied waar we in onze vrije tijd naartoe gaan wanneer we naar het water willen.”
  Z Leeuwarden

  “We kennen het Nationaal Park De Alde Feanen goed en genieten er meerdere keren per jaar van. Als dank voor al deze positieve belevingen zijn wij partner geworden van De Alde Feanen”  Fiberplast

  “Fiberplast Group bouwt dagelijks aan een circulaire wereld. Gericht op de toekomst. We willen een wezenlijke bijdrage leveren om onze leefomgeving te verbeteren. Samen werken aan een mooie natuur vinden wij belangrijk en daarom steunen wij het Nationaal Park De Alde Feanen.”
  MCS

  “Nationaal Park De Alde Feanen ligt voor ons gevoel ‘in de achtertuin’. Het is er prachtig en dat willen we graag zo houden.”