Dag van sponsoren

Geplaatst op 4 oktober 2022

EARNEWALD – Tijdens een vaartocht door Nationaal Park De Alde Feanen hebben vrijdag huidge en potentiële sponsoren kunnen genieten van een netwerk bijeenkomst op het water. Deze partners van het Nationaal Park dragen bij aan de ontwikkeling van het natuurgebied. Sinds 2006 heeft De Alde Feanen de titel Nationaal Park. Vanaf 2013 wordt er door het Rijk geen financiële ondersteuning meer geboden aan Nationale Parken. Om Nationaal Park De Alde Feanen verder te kunnen ontwikkelen is daarom de steun van partnerbedrijven hard nodig.

Ondersteuning past bij visie

Op dit moment hebben Mannen van Staal, MCS B.V., Multicopy Drachten, Bo Webexperts, Pilat Advies, Accountantskantoor Propstra, ANJA Verhuur, Z Leeuwarden, It Wiid, Fiberplast, Pixus, DonkerVeenstra, Alde Feanen Verhuur en De Pean zich verbonden aan Nationaal Park De Alde Feanen. Voor Mannen van Staal uit Leeuwarden was de verbintenis een vanzelfsprekendheid. ,,Wij houden enorm van de natuur. De ondersteuning van De Alde Feanen past bij onze visie. We zien echt het belang van natuurbescherming, ook voor de generaties na ons”, aldus Lize Bakker. Ook voor Multicopy Drachten geldt dat het ondersteunen van het Nationaal Park past bij de visie van het bedrijf. ,,Het sluit aan bij onze werkzaamheden. Wij werken veel met gerecycled materiaal, vanuit een overtuiging dat we de natuur moeten beschermen. Dat is ook de reden dat we De Alde Feanen steunen”, zegt Theo Stavast.

Verbondenheid

De bedrijven die een partnerschap zijn aangegaan hebben als overeenkomst zich verbonden te voelen met het natuurgebied. ,,Het is een prachtig natuurgebied waar we trots op zijn’’, vertelt John Boonstra van Bo Webexperts. ,,Daar leveren we graag een bijdrage aan.”

Meer Steun

Nationaal Park De Alde Feanen is op zoek naar meer partners. Nieuwe partners hebben de keuze uit twee verschillende partnerships: ‘Stypje’ en ‘Oparbeidzje’.