Wat is er te doen in Earnewâld?

Geplaatst op 8 juli 2020

Een dorpje middenin Nationaal Park De Alde Feanen.

Friesland is een geliefde vakantie locatie onder toeristen. Maar waar begin je? Nationaal Park De Alde Feanen is een goede start. Ontdek in het drop Earnewâld wat er allemaal mogelijk is. Het Bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen, gelegen aan de rand van het drop, biedt een grote variatie aan natuuractiviteiten voor zowel jong als oud.

Ga je liever het water op? Er zijn vele locaties waar je een bootje kan huren, zoals Verhuurbedrijf Hollema, Alde Feanen Verhuur of Jachtcharter Hoekstra. Laat je informeren over de vele routes in de omgeving. Vaar bijvoorbeeld langs culturele hotspots en ontdek de cultuurhistorie over het gebied.

Altijd al eens willen uitwaaien op een Skûtsje? Dat kan bij Annage. Er zijn verschillende arrangementen waar je uit kan kiezen. Kijk op hun website voor het volledige aanbod.  Voor de avonturiers biedt Outdoor Veldboom verschillende activiteiten zoals, praamzeilen, kanovaren of vlotten bouwen. Hier kan je onder andere terecht voor teambuilding, vrijgezelle feestjes, maar ook een leuke familiedag en nog veel meer. Voor het gezin zijn er ook leuke uitjes, zoals suppen, steppen of een escaperoom. Dit kan je allemaal doen bij De Twirre.

Geen tijd om al deze leuke activiteiten in één dag te doen? Dan zijn er leuke plekjes waar je in Earnewâld kan overnachten. Camping It Wiid biedt een grote variatie aan kampeer mogelijkheden van chalets tot een simpel kampeerplekje waar je met de tent kan staan. Net ten westen van het dopje Earnewâld bevindt zich een wat kleinere camping, waar je ook leuk kan kamperen met je camper, caravan of tent. Hier kan je ook kiezen voor een Bed & Breakfast.

Wil je wat meer luxe en een eigen kamer? Boek dan een kamer bij Hotel Princenhof. Ook kan je hier terecht voor een lekkere maaltijd in het restaurant.  Andere plekken waar je lekker kan eten zijn Eetcafé Westersail of Porto Casa.

Hulp nodig om een dagje in Earnewâld te plannen? Kom dan naar het Toeristenbureau Earnewâld (Piet Miedemaweg 9, 9264TJ Earnewâld, 0511-539500).