Een roadtrip over het vaarwater! Warten, een dorpje aan de rand van Nationaal Park De Alde Feanen

Geplaatst op 8 juli 2020

Friesland heeft vele leuke kleine dorpjes. Aan de rand van Nationaal Park De Alde Feanen ligt een klein dorpje waar je van alles kan beleven, Warten.

Een roadtrip over het water maken? Dat kan! Huur een vakantieboot bij Yachtcharter Heegstra. Je vindt midden in het waterrijke Friesland in Warten de ideale uitvalsbasis voor een onvergetelijke vaarvakantie.

Wil je weten hoe de mensen vroeger in Warten de strijd voerden tegen het water en de elementen? Bezoek dan Museum Warten in een schitterend deel van het dorp. Het museum Warten vertelt over het bestaan in een omgeving omringt met riet-, veen, graslanden en water.

Voor een rustige overnachting in een voormalige melkveehouderij kan je een kamer reserveren bij de Bed & Breakfast Wartena Hoeve. Neem hier een kijkje. En laat je verwonderen door deze unieke locatie.

Wil je alles op 1 locatie? Bezoek dan De Wartenster, hier zijn activiteiten zoals praamvaren boogschieten, gps-puzzel en veel meer leuke activiteiten. Hier is ook een restaurant waar je onder andere kunt genieten van heerlijke steenoven pizza’s. Je kan er ook nog een nachtje verblijven op de camping. Altijd al willen weten hoe kaas gemaakt wordt? Dat kan ook bij de Wartenster, volg de workshop Kaasmaken.