Vrijwilligers gezocht!

Geplaatst op 8 april 2024

Word vrijwilliger in één van de grootste moerasgebieden van West Europa 

Ben jij gepassioneerd over de natuur en de rijke geschiedenis van Friesland? Zou je graag een verschil willen maken en deel willen uitmaken van een geweldig team? Grijp dan nu je kans om vrijwilliger te worden bij iconische locaties in Eernewoude! 

Nationaal Park De Alde Feanen 

Als vrijwilliger bij Nationaal Park De Alde Feanen krijg je de kans om te werken in één van de meest adembenemende natuurgebieden van Nederland. Help bezoekers te verwelkomen in dit unieke gebied. In het bezoekerscentrum ben jij het eerste aanspreekpunt. Deel je kennis over de flora en fauna, verzorg de juiste informatie over de fiets, wandel en vaarmogelijkheden en maak de bezoekers enthousiast over de natuurexcursies die er te beleven zijn.  Ook zul jij hier als vrijwilliger een grote rol spelen in het verwijzen naar de boeiende Lancaster Expositie ‘Geraakt’. Waar bezoekers worden meegenomen via geluidsfragmenten, beeldmateriaal en een aangrijpende tijdlijn naar een duistere nacht waarin jonge piloten met hun vliegtuigen neerstortten en gevangen werden genomen. 

Toeristenbureau Earnewâld 

Als vrijwilliger bij het toeristenbureau ben je het gezicht van Eernewoude. Help bezoekers met informatie, geef tips over lokale bezienswaardigheden en evenementen, en zorg ervoor dat elke gast een onvergetelijke ervaring heeft in dit prachtige deel van Friesland. 

Skûtsjemuseum Earnewâld 

Ben je gefascineerd door de maritieme geschiedenis van Friesland? Als vrijwilliger bij het Skûtsjemuseum kun je actief betrokken zijn bij het behouden en delen van de rijke tradities van de skûtsjes. Begeleid bezoekers, assisteer bij evenementen en draag bij aan het behoud van dit unieke stukje erfgoed samen met een hechte groep vrijwilligers. 

Kokelhûs Earnewâld  

It Kokelhûs in Eernewoude is een museum dat diepgeworteld is in de rijke historie van Nationaal Park De Alde Feanen. Word vrijwilliger bij het Kokelhûs en ervaar de voldoening van het bijdragen aan de levendigheid van Eearnewâld, terwijl je geniet van de prachtige omgeving van Nationaal Park De Alde Feanen. 

Museum Warten 

Een bezoek aan Museum Warten biedt niet alleen een fascinerende inkijk in het verleden, maar ondersteunt ook het behoud en de verspreiding van waardevolle historische kennis voor toekomstige generaties. 

Waarom Vrijwilliger Worden? 

  • Ontmoet gelijkgestemde mensen met een passie voor natuur en cultuur. 
  • Doe waardevolle ervaring op en ontwikkel nieuwe vaardigheden. 
  • Draag bij aan de bloeiende gemeenschap van Eernewoude. 
  • Geniet van een inspirerende en prachtige omgeving. 

Hoe Doe Je Mee? 

Neem contact met ons op en ontdek hoe jij kunt bijdragen aan het behoud en de promotie van dit unieke stukje Friesland. Word vandaag nog een trotse vrijwilliger en help mee aan de groei en bloei van deze prachtige organisaties. 

Bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen – Dirk Blom, d.blom@fryslan.frl, 06 29 66 17 75 

Het toeristenbureau, info@earnewald.nl, 0511 539 500 

Het Kokelhûs, Sofie Kleinhuis, 06-57022478 

Het Skûtsje Museum, Age Veldboom, info@skutsjemuseum.nl, 06 16933805 

Museum Warten, Anne Heegstra, anneheegstra@gmail.com