Nieuwe voorzitter Nationaal Park De Alde Feanen

Geplaatst op 16 mei 2024

Earnewâld, 15 mei 2024 – Tijdens de vergadering van het Overlegorgaan op 15 mei 2024 is de nieuwe voorzitter van het Overlegorgaan en de stichting Nationaal Park De Alde Feanen benoemd. Doeke Fokkema is per direct aangesteld als voorzitter en volgt daarmee Sipke Swierstra op. De spreekwoordelijke hamer werd tijdens de vergadering overgedragen, waarmee de benoeming officieel is. De aanwezige leden van het Overlegorgaan waren unaniem in hun beslissing om de heer Fokkema te benoemen voor een periode van vier jaar. 

Doeke Fokkema brengt een schat aan ervaring met zich mee vanuit zijn werk bij Doarpswurk, waar hij zich heeft bewezen als een toegewijde verbinder. Zijn betrokkenheid bij lokale gemeenschappen en zijn vermogen om bruggen te bouwen tussen diverse belanghebbenden maken hem de ideale kandidaat om de uitdagingen en kansen binnen het Nationaal Park De Alde Feanen aan te pakken. Fokkema kijkt met genoegen uit naar de komende periode en is vastbesloten om, in samenwerking met partners in en rondom het gebied, de nodige stappen te zetten voor het behoud en de ontwikkeling van het park. 

De heer Swierstra, die na 10,5 jaar voorzitterschap afscheid neemt, blikt met gemengde gevoelens terug op zijn periode als voorzitter. Hij heeft zowel successen als tegenslagen meegemaakt, die volgens hem allemaal deel uitmaken van het werk. Swierstra werd tijdens de vergadering hartelijk bedankt door de leden van het Overlegorgaan voor zijn inzet en toewijding aan het park. 

Daarnaast is tijdens dezelfde vergadering ook afscheid genomen van secretaris John Haitsma. Na ruim 11 jaar dienst vond hij het tijd om het stokje over te dragen. Dirk Blom, die al enige tijd verbonden is aan het Nationaal Park, zal hem tijdelijk opvolgen als secretaris. Ook Haitsma werd door verscheidene leden van het Overlegorgaan bedankt voor zijn langdurige en toegewijde bijdrage aan De Alde Feanen. 

Met de aanstelling van de heer Fokkema en de heer Blom is Nationaal Park De Alde Feanen klaar voor een nieuwe fase. Het Overlegorgaan ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet en kijkt uit naar de samenwerking met de nieuwe leiders.