Leuk voor kinderen: Rugzakroutes in De Alde Feanen

Geplaatst op 19 augustus 2022

Als een echte ranger zelf op ontdekking!

Zelf de weg vinden in één van de grootste moerasgebieden van Europa? Dat kan met onze uitdagende rugzakroutes. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar zijn er verschillende routes uitgezet waar kinderen aan de hand van doe-opdrachten het gebied kunnen ontdekken. Op hun ontdekkingsreis krijgen ze een rugzak mee met onderzoeksmateriaal. Onder begeleiding van een ouder of begeleider ervaren ze het laagveenmoeras en leren ze de dieren die er leven kennen. 

De rugzakjes zijn tijdens onze openingstijden te verkrijgen bij de balie van het Bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen. Ook kunnen ze vooraf gereserveerd worden via 0511 – 53 96 18. Kijk voor al onze rugzakroutes hier. Let op: we lenen de rugzakken alleen in de maanden april t/m september!

Kosten: voor leden van It Fryske Gea € 2,00 per kind; voor niet-leden € 2,50 per kind.

Op zoek naar een leuk kinderfeestje?

Speciaal voor jarigen is er ook een extra feestelijke rugzakroute voor kinderfeestjes.

Kosten: voor leden van It Fryske Gea € 3,00 per kind, voor niet-leden € 3,50 per kind.

Pettebosk

Op loopafstand van het bezoekerscentrum vind je het Pettebosk. Dit speelbos is een moerasgebied  in het klein met veel water, bruggetjes en een speelveld voor kinderen. Dit educatieve speelbos kent  veel ontdekkings­mogelijkheden voor kinderen. Een deel van de rugzakroutes loopt door dit gebied.

Een ware natuurbeleving voor jonge avonturiers.