Bij volle maan varen door de natuur vlakbij Earnewâld (12+)

Geplaatst op 23 december 2019

EARNEWÂLD – Op vrijdag 10 januari organiseert It Fryske Gea van 19.00-21.00 uur een vaartocht bij volle maan door Nationaal Park de Alde Feanen. Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/activiteiten of 0511 – 53 96 18. Deelname is voor leden van It Fryske Gea € 6,- op vertoon van de ledenpas en niet-leden betalen € 9,- (alleen voor volwassenen).

We steken in de schemering van wal en varen de volle maan tegemoet. Vandaag volgen we andere zintuigen dan enkel onze ogen. Luister naar de natuur en laat je verrassen door de spectaculaire sterrenhemel. De Alde Feanen heeft uitgestrekte rietvelden, moerasbossen, smalle petgaten en een aalscholverkolonie. Ga mee op vaarexcursie en leer over de vele water- en roofvogels. Dankzij de volledig elektrische boot jagen we de dieren niet weg, maar kunnen we ze van heel dichtbij bekijken. Misschien spot je zelfs wel een ree? Dit gebied is het grootste laagveenmoeras van Noordwest Europa en kent een  interessant natuurbeheer en rijke ontstaansgeschiedenis. Onze natuurgids Andries Dijkstra vertelt je er graag over.

Wist je dat de Alde Feanen grotendeels via water te bereiken is? Een echt vaargebied dus. Des te meer reden om aan boord te stappen van excursieboot ‘De Blaustirns’. De boot vaart op zonne-energie, maar geen zorgen, de boot heeft een accu die de zonne-energie van overdag heeft opgeslagen! Vergeet niet een warme jas mee te nemen, want vanaf het open bovendek is het uitzicht prachtig.

Mocht er sprake zijn van een weersverwachting met een geheel bewolkte hemel, dan gaat de excursie niet door. Deze excursie is niet geschikt voor kinderen < 10 jaar.