Fietsen

Op de fiets ontdek je hoe gevarieerd het Nationaal Park De Alde Feanen is. Tijdens een fietstocht fiets je langs het water, door het bos, langs weilanden en door dorpen. Je hoort vogels fluiten, en ziet bootjes voorbij varen. Onderweg kun je op een terras een kop koffie drinken of aan de waterkant ergens lunchen, om je vervolgens via een pontje over te laten zetten naar de overkant van het water.


Fietsen huren

Je kunt natuurlijk je eigen fiets meenemen, maar je kunt ook (elektrische) fietsen huren bij Verhuurbedrijf Hollema, Camping it Wiid of één van de andere gastheren van het park. Voor het opladen van elektrische fietsen zijn er verschillende laadpunten.

Fietsroutes

Voor meer fietsroutes kun je terecht op www.earnewald-routes.nl of www.route.nl. Mocht je fiets onderweg kapot gaan. Bel dan de ANWB voor ‘pechhulp fiets’.

Op verschillende routes is het nodig één of meerdere oversteken te maken met een pontje. De vaartijden van de pontjes in De Alde Feanen vind je hier.


Toeristisch Overstap Punt

Een Toeristisch Overstap Punt is een plek in De Alde Feanen waar je kunt parkeren en waarvandaan je een route kunt starten. Bij de meeste TOP’s staan informatieborden met recreatiemogelijkheden aangegeven. De TOP’s staan aangegeven op onze kaart.

Draag jij De Alde Feanen een warm hart toe? Word dan donateur en help het park bij de doorontwikkeling!