Zomerseizoen 2019!

Geplaatst op 24 april 2019

Het toeristische seizoen in Nationaal Park De Alde Feanen is gestart. Alle horeca-gelegenheden zijn weer open, alle pontjes zijn in bedrijf en ook alle bootverhuurders hebben hun gehele vloot weer in het water liggen. Het seizoen is dit jaar begonnen met prachtig weer tijdens de Paasdagen!

Wat te doen in De Alde Feanen?

  • Er is genoeg te doen in Nationaal Park De Alde Feanen. Doordat alle pontjes in het gebied weer varen, is het bijvoorbeeld mogelijk om de 8 van Grou Pontjesroute te gaan wandelen of fietsen. Een prachtige route die je langs de mooiste plekken in De Alde Feanen brengt en waar je ogen en oren te kort komt. Voor alle pontinformatie en vaartijden klik je hier.
Fietspont De Grietman bij Oudega pontjesroute
Fietspont De Grietman bij Oudega. Foto: Marcel van Kammen

 

  • Heb je de 8 van Grou Pontjesroute al eens gefietst en wil je graag eens een nieuwe route proberen in Earnewâld, Grou, Warten en omgeving? Probeer dan eens één van deze nieuwe fietsroutes!
  • Nationaal Park De Alde Feanen laat zich ook goed verkennen vanaf het water. Huur daarom bijvoorbeeld een bootje! Alle verhuurbedrijven hebben hun volledige vloot weer in het water liggen. De verhuurders geven je graag tips over de mooiste vaarroutes in het gebied, zoals deze vaarroute. Ga je met kinderen eropuit? Dan is de Freek Vonk-audioroute een aanrader!
  • It Fryske Gea houdt gedurende het seizoen verschillende excursies in Nationaal Park De Alde Feanen.
  • Ook leuk om te doen met kinderen is één van de verschillende rugzakroutes. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar zijn er verschillende routes uitgezet waar kinderen aan de hand van doe-opdrachten het gebied kunnen ontdekken. Op hun ontdekkingsreis krijgen ze een rugzak mee met onderzoeksmateriaal. Kosten: voor leden van It Fryske Gea € 2,00 per kind; voor niet-leden € 2,50 per kind. Lees hier meer over de rugzakroutes.
  • Geïnteresseerd in geschiedenis? In het Bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen is de expositie Geraakt! te zien over het bijzondere verhaal van de laatste vlucht van Lancaster R5682 en haar bemanning. Deze Engelse bommenwerper is in de Tweede Wereldoorlog in De Alde Feanen neergestort. De expositie is  tot 2023 gratis te bezoeken.

fietsen nationaal park de alde feanen

OV Arrangement Arriva

Wil je met het openbaar vervoer naar Nationaal Park De Alde Feanen komen? In samenwerking met Arriva biedt het park bezoekers een speciaal OV arrangement voor € 15,00. Met maximaal 2 volwassenen en 3 kinderen t/m 11 jaar reis je een dag lang met de bussen van Arriva naar Earnewâld. Er is een nieuwe bushalte bij het Bezoekerscentrum.

Het arrangement is geldig na 9.00 uur op werkdagen en de hele dag op weekend- en feestdagen. Het arrangement is geldig tot 27 oktober 2019 en is te koop als E-ticket via arriva.nl/aldefeanen. Hier vind je tevens de uitgebreide voorwaarden.

Ga je op pad in Nationaal Park De Alde Feanen en maak je daar mooie foto’s van? Deel deze dan op bijvoorbeeld Instagram en gebruik de hashtag #aldefeanen. Zet ook alvast 16 juni in je agenda: dan vindt de allereerste Instawalk van De Alde Feanen plaats!

Download hier de Opstapkrant boordevol uitjes, tips en leuke activiteiten. Of blader hieronder door de kranten.


Downloads