Zevende Alde Feanen Challenge kent weinig uitvallers

Geplaatst op 26 augustus 2019

EARNEWALD – Tachtig duo’s waagden zich zondag aan de zevende editie van de Alde Feanen Challenge, een 6- of 9- uur durende non-stop adventurerace in Nationaal Park De Alde Feanen en omgeving. De zware races, waarbij achtereenvolgens gezwommen, gekanood, gefietst, gelopen en gestept werd, kende dit jaar slechts vier uitvallers. ,,Door het warme weer werd het onderdeel hardlopen als extra zwaar beschouwd”, aldus Sébastiaan Laarman namens de organisatie.

Bij de Alde Feanen Challenge legden de duo’s gezamenlijk de gehele route dwars door het moerasgebied af. Bij de zes uur durende race werd begonnen met circa 7,5 kilometer zwemmen en lopen, daarna moest men 10 kilometer steppen, gevolgd door een kilometer zwemmen, 45 kilometer fietsen, 15 kilometer lopen, 28 kilometer fietsen, 1 kilometer zwemmen, 7,5 kilometer kanoën en tot slot 3 kilometer lopen. Voor elk onderdeel kreeg het team een kaart met daarop checkpoints. Aan de hand van de kaart bepaalden de teams de beste route om die checkpoints te bereiken. De duo’s werden onderweg uitgedaagd met special tasks als boogschieten, spijkerslaan en survivalonderdelen. Hiermee konden de teams extra punten verdienen. Het team dat de meeste punten wist te behalen binnen de maximale tijd, werd de winnaar van de challenge. Ambassadeur van Nationaal Park De Alde Feanen Lutz Jacobi stond bij de finish om de winnaars binnen te halen.

Voor wie nog meer uitdaging zocht was er de negen uur durende race. Hierbij waren de afstanden tot de checkpoints langer.

Nationaal Park De Alde Feanen is altijd op zoek naar diverse manieren om dit unieke natuurgebied te beleven. De Alde Feanen Challenge is één van de manieren waarop het Nationaal Park dat doet.

De Alde Feanen Challenge werd mede mogelijk gemaakt door It Fryske Gea, IVN, Nationaal Park De Alde Feanen en Toeristenbureau Earnewâld. Dit evenement vindt ieder jaar plaats tegen het einde van augustus.

Foto’s: Anja Rijpkema / Impulsief-fotografie

Alde Feanen Challenge