Workshop vetbollen in Earnewâld (6+)

Geplaatst op 18 december 2019

Earnewâld – Papa’s en mama’s van jonge vogelliefhebbers opgelet! Op vrijdag 27 december van 11.00-12.30 uur organiseert It Fryske Gea een workshop vetbollen maken. Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/activiteiten  of  0511 – 539618.Voor leden van It Fryske Gea kost deze excursie € 2,- op vertoon van de ledenpas, niet leden betalen € 6,-.

Wij zijn opzoek naar kinderen die graag hun handen uit de mouwen steken. De besjes zijn namelijk bijna op en die lekkere insecten zijn ook nergens te vinden. In het voorjaar en de zomer vinden vogels volop eten, maar in de winter niet. Daarom helpen wij ze door vetbollen voor ze te maken. Wie weet komen straks alle vogels wel naar jullie tuin of balkon gevlogen om te smikkelen van de mooie creaties. Na afloop van de activiteit krijgt elke deelnemer een inventarisatiekaart mee, zodat jullie thuis kunnen bijhouden welke vogels er allemaal langskomen vliegen! Uiteraard kan onze natuurgids hierover ook van alles vertellen. Vraag maar raak!

Deze jeugdactiviteit vindt plaats in ons bezoekerscentrum gelegen aan Nationaal Park De Alde Feanen. Dit is een prachtig groot natuurgebied dat tussen Drachten, Heerenveen en Leeuwarden ligt. De Alde Feanen heeft uitgestrekte rietvelden, moerasbossen, smalle petgaten en een aalscholverkolonie.