Workshop nestkastjes timmeren in Earnewâld (8+)

Geplaatst op 23 december 2019

Plan een natuurdate en geef je jonge avonturier op voor deze stoere jeugdexcursie van It Fryske Gea in natuurgebied het Nationaal Park De Alde Feanen. Wanneer? Maandag 30 december van 11.00 – 12.30 uur. Dat wordt genieten van volop natuurplezier onder leiding van onze enthousiaste jeugdleiders. Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/activiteiten of 0511 – 53 96 18. Deelname kost voor leden van It Fryske Gea € 5,- op vertoon van de ledenpas, niet-leden betalen € 9,-.

Help de natuur op een leuke en leerzame manier!
Veel vogels broeden onder dakpannen van huizen of in holtes van dode bomen. Soms is een eigen stekje bemachtigen best moeilijk voor ze. Daarom helpen wij ze! Is jouw kind 8 jaar of ouder, kom dan naar onze jeugdactiviteit nestkastjes timmeren. Ouders en/of minder handige klussers zijn ook van harte welkom!

De activiteit vindt plaats in ons bezoekerscentrum gelegen aan Nationaal Park De Alde Feanen. Dit is een prachtig groot natuurgebied dat tussen Drachten, Heerenveen en Leeuwarden ligt. Bij mooi weer neemt onze natuurgids de kinderen eerst mee op vogelexcursie, waarna we los gaan met het timmeren van het nestkastje. Leuk om te weten is dat na afloop iedereen ook een eigen waarnemingsformulier meekrijgt. Hierop kan worden aangekruist welke vogels in jullie nestkastje komen. Hang deze op een veilige plek en help zo de koolmeesjes, roodborstjes en andere vogels aan een plek om te broeden. Wie weet woont er na een tijdje wel een heel vogelgezin!