Wandelen langs libelles en vlinders – vlakbij Leeuwarden

Geplaatst op 25 juli 2019

EARNEWALD –  Libellen en vlinders zijn hele bijzondere dieren, daarom gaan wij tijdens deze wandelexcursie op zondag 11 augustus van 14.00-16.00 uur op zoek naar ze! Ga jij ook mee? In Nationaal Park De Alde Feanen kruipen en fladderen allerlei verschillende soorten insecten. De vlinder is de meest populaire insect. Met hun gefladder fleuren ze het hele gebied op. De libel is iets minder populair, maar komt ook in verschillende soorten en maten voor. Ga met onze natuurgids op zoek naar deze bijzondere insecten en leer ze beter kennen. Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/wandelexcursie-11aug  of 0511 – 53 96 18.Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas, niet-leden betalen €4,- (t/m 12 jaar €2,-).

Al 325 miljoen jaar geleden kwamen er libellen voor! Ze waren toen erg indrukwekkend, vanwege hun lengte van 80 centimeter (gemeten van vleugel tot vleugel). Daarmee waren ze de grootste insecten die ooit geleefd hebben. Helaas kunnen wij niet meer zo’n grote libel tegenkomen, tegenwoordig zijn ze namelijk een stuk kleiner. De grootste libellen die momenteel nog leven zijn maximaal 10 centimeter. We gaan goed om ons heen kijken en hem vooral niet wegjagen! Ze kunnen wel 50 kilometer per uur vliegen en zijn daarmee de snelste insectensoort. Met een auto kunnen we hem binnen de bebouwde kom dus nog maar net bijhouden! Nieuwsgierig geworden? Meld je dan snel aan!

Agenda:

  • Excursie:  Wandelen langs libellen en vlinders in de natuur vlakbij Leeuwarden
  • Datum:     Zondag 11 augustus van 14.00-16.00 uur
  • Locatie:    Alde Feanen (beginpunt wordt bekendgemaakt na aanmelding)
  • Kosten:     Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas
    en niet-leden betalen € 4,- (t/m 12 jaar € 2,-)
  • Opgave:    Uiterlijk een dag van te voren (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/wandelexcursie-11aug of 0511-53 96 18