Wandelen in De Alde Feanen bij schemer en volle maan

Geplaatst op 25 oktober 2018

EARNEWÂLD – Ga eropuit in de Friese natuur en geef je op voor deze wandelexcursie van It Fryske Gea in natuurgebied Nationaal Park De Alde Feanen. Wanneer? Vrijdag 23 november van 15.30 – 17.30 uur. Trek de wandelschoenen aan en geniet van de natuur bij avond onder leiding van onze enthousiaste natuurgids Harry Velvis. Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/schemerwandeling-23nov of 0511 – 53 96 18.Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas, niet-leden betalen € 4,- (t/m 12 jaar € 2,-).

Waarom deze excursie een aanrader is?
Langzaam wordt het donker in Nationaal Park De Alde Feanen. Tijdens deze excursie wandelen we door het moerasbos en de rietvelden. Eerst zien we de zonsondergang en daarna de opkomst van de volle maan, een bijzonder moment! Zodra onze ogen aan de nacht gewend zijn, dan zie je veel meer. De volle maan verlicht de flonkerende sterrenhemel en we genieten van het avondconcert van alle moerasvogels.

In de schemer gakken de ganzen. De nachtdieren laten zich horen en de sterrenhemel is in dit donkere natuurgebied op zijn mooist. Aan bod komen de nachtdieren zoals uilen, boommarters en vleermuizen, hun schuilplaatsen, maar ook lichtvervuiling. Door de rust en het beperkte zicht staan andere zintuigen op scherp. Tijdens heldere nachten is de sterrenhemel goed te zien en laten we ons pad verlichten door de maan.