Voorjaar in De Alde Feanen

Geplaatst op 21 februari 2023

Kom jij ook je vakantie vieren in Nationaal Park De Alde Feanen?

Voorzichtig komen de eerste sneeuwklokjes en krokussen alweer boven de grond. De eerste knoppen verschijnen alweer aan de bomen en langzaamaan verandert het landschap in De Alde Feanen. En met de voorjaarsvakantie in het vooruitzicht hebben wij daarom een inspiratiepagina voor je aangemaakt. Dus lees gauw alle tips en plan een onvergetelijke dag in NP De Alde Feanen.

It Fryske Gea heeft volop excursies klaar staan voor jong en oud. Vaarexcursies, wandelexcursies, een fotografie-excursie én jeugdexcursies. Kom alles te weten over de uil tijdens uilenballen pluizen, help de boswachter mee opruimen en bak daarna gezellig broodjes boven het vuur!

Ook is het bezoekerscentrum en de Lancaster expositie op werkdagen geopend. Lekker er op uit, of juist dicht bij huis. We hebben voor ieder wat wils!Uilenballen pluizen voor jonge natuuronderzoekers (6+)

27 feb. 10.30 – 12.00

Mama’s en papa’s van natuuronderzoekers opgelet! Wij organiseren speciaal voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar de jeugdactiviteit uilenballen pluizen.

Lees meer>>

Geniet van de winter vanaf het water in de Alde Feanen

28 feb. 10.30 – 13.00

Uitgestrekte rietvelden, moerasbossen, smalle petgaten en een aalscholverkolonie, je komt het tegen in Nationaal Park De Alde Feanen. Ga mee op vaarexcursie en leer over de vele water- en roofvogels omringd door een prachtig voorjaarsdecor.

Lees meer>>

Opruimers van de natuur met broodjes bakken bij het kampvuur (6+)

28 feb. 13.30 – 15.30

Wil jij een steentje bijdragen? Kom dan naar deze speciale jeugdexcursie, help ons om op te ruimen en ga mee op een wandeling met onze excursieleider. Na afloop gaan we broodjes bakken bij het kampvuur.

Lees meer>>

Natuurfotografie voor jeugd in It Wikelslân (8+)

1 maart 10.00 – 12.00

Buitenspelen is gezond en extra leuk als je er ook nog wat van leert! Juist daarom organiseren wij speciaal voor jonge fotografen tussen de 8 en 14 jaar deze fotoworkshop. We gaan er al wandelend op uit en ontdekken de natuur vanachter een cameralens.

Lees meer>>

Ontdek NP De Alde Feanen zelf

Wil je lekker zelf op pad. Met de fiets, varend of wandelend? Ook dat kan. Bekijk hier alle mooie routes van NP De Alde Feanen.


Kom jij ook een bezoekje brengen tijdens je vakantie in De Alde Feanen? Vergeet dan niet de #aldefeanen te gebruiken!