Vacature schoolreisgids

Geplaatst op 23 januari 2019

Trots zijn wij op de ruim 400 vrijwilligers die zich inzetten voor It Fryske Gea. Stuk voor stuk onmisbare kanjers met een duidelijke passie voor de natuur en het verenigingsleven. Een vereniging als It Fryske Gea is zonder haar vrijwilligers dan ook ondenkbaar.

Periode: mei, juni, juli en eventueel september 2019 (zomervakantie uitgezonderd)
Locatie: Earnewâld (Eernewoude), Nationaal Park De Alde Feanen

Geef jij kinderen deze onvergetelijke natuur- en survival beleving?

Sinds 2013 organiseert It Fryske Gea in Nationaal Park De Alde Feanen schoolreizen voor basisschoolleerlingen van 6 t/m 12 jaar. Ieder jaar ontvangen we ruim 2.000 kinderen die een onvergetelijke schoolreisdag in de natuur beleven.

Als schoolreisgids in Nationaal Park De Alde Feanen ben je verantwoordelijk voor de begeleiding van een Survival Schoolreisje in de natuur. ’s Ochtends ontvang je de schoolklas die jij de hele dag (vijf uren) mee op pad neemt volgens een vast programma.

In het schoolreisprogramma staat natuurbeleving en avontuur voorop. Je begeleidt drie onderdelen; waterbeestjes vangen, een sport en spel-onderdeel en de survivalbaan over het water voor de bovenbouw (hierbij zijn erkende outdoor instructeurs aanwezig) en survivalkamp voor de onderbouw. Op zaterdag 13 april leer je samen met de andere (nieuwe) gidsen deze onderdelen begeleiden. Aanwezigheid op deze dag is onmisbaar en daarom verplicht, dus houd hem alvast vrij als je reageert.

Functie-eisen

 • Je hebt affiniteit met natuur
 • Je hebt een enthousiaste en motiverende houding
 • Je hebt de insteek kinderen een onvergetelijke dag natuur te laten beleven
 • Je hebt ervaring in het begeleiden van groepsactiviteiten
 • Je weet van aanpakken, bent stressbestendig en flexibel (ook bij slecht weer maak jij met doorzettingsvermogen en enthousiasme er alsnog een prachtige dag van)
 • Je bent minimaal 2 dagen in de week beschikbaar in mei, juni, juli en eventueel september (schoolvakanties uitgezonderd). Je werkdag is van half negen tot half vier.
 • Je woont op maximaal 30-45 minuten reisafstand van Eernewoude/Nationaal Park De Alde Feanen.

Als je beschikt over een auto is dat een pré i.v.m. de bereikbaarheid naar Eernewoude. Dit graag aangeven in de brief.

Wat krijg je er voor terug

 • Een leerzame werkervaring in de natuureducatie
 • Een gezellig team en mooie werkplek in de buitenlucht
 • Enthousiaste reacties van blije kinderen
 • Een passende vrijwilligersvergoeding / reiskostenvergoeding

Meer weten?

Kijk voor meer informatie over de schoolreisjes op www.dealdefeanen.nl. Meer weten over de functie? Bel Floriske Okkema (medewerkster voorlichting & educatie) via 0512 – 74 80 63.

Enthousiast geworden?

Stuur dan voor 14 maart 2019 je motivatiebrief, CV en recente foto per e-mail naar f.okkema@itfryskegea.nl.