Programma Fête de la Nature 2021 3,4,5 september

Op 3, 4 en 5 september vinden er in en rondom Nationaal Park De Alde Feanen diverse gratis activiteiten plaats onder de vlag van het landelijke natuurfestival Fête de la Nature. Ondernemers uit Earnewâld, Grou, Warten, Oudega en De Veenhoop openen hiervoor gezamenlijk hun deuren. Kom je ook?


Tijdens Fete de la Nature worden bezoekers uitgenodigd om op een unieke manier te genieten van de natuur. Zo kun je bijvoorbeeld een kijkje nemen op een boerderij, zijn er nachtvaartochten, kun je een GPS-sloepentocht doen en je kunt op pad gaan met een fotograaf om één van je mooiste fotomomenten vast te leggen.

Programma 2021

Er is, met dank aan de ondernemers en organisaties, een afwisselende route gemaakt zodat we drukte kunnen vermijden en samen kunnen zorgen voor een betere spreiding. We hebben gekozen voor een unieke cultuur en natuurroute zodat we toch corona-proof kunnen genieten dit weekend. Op deze afwisselende route vind je gastheren die je alles kunnen vertellen over dit gebied. Van natuur en cultuur tot eigen uitvindingen! Nationaal Park De Alde Feanen zit vol met verrassingen.

Van het weidse uitzicht over het grote open water, tot de beschutting van het moerasbos: je vindt het in De Alde Feanen. De enorme variatie aan landschappen zorgt voor een rijke natuur met veel bijzondere bewoners. Zo komen er in De Alde Feanen meer dan 450 verschillende soorten planten voor en broeden er ruim honderd soorten vogels.

Dus stap op de fiets en ontdek dit weekend nieuwe plekken!

Je vindt de gastherenroute hier >>

 

En je ontdekt hier de dorpen route vol met cultuur en natuur.

Fietsroute Cultuur en Natuur

Benieuwd welke gastheren en ondernemers mee doen met activiteiten?

Op de volgende locaties kun jij mee doen met één van de onderstaande activiteiten.

Nachtvaren – Sloepvaren door de Alde Feanen in het donker!
Met lokale (spook)verhalen en andere wetenswaardigheden over de nacht. Beleef deze twee uur durende onvergetelijke vaartocht met schipper.

ANJA – GPS- Sloepentocht Maak er een onvergetelijke middag van op het water en meld je aan (Je kunt je aanmelden via info@wsbanja.nl) voor de GPS-sloepentocht. Ben jij de eerste die aan komt?

Tijden: 11:00 en 15:00 uur op zaterdag 4 september.

Fotowandeling Hillebrand Breuker – Ga op pad met een fotograaf en leer tijdens deze excursie alles over fotografie én het Nationaal Park De Alde Feanen.

Tijden: 10:00 en 12:00 uur op zondag 5 september.

Porto Casa – In het centrum van watersportdorp Eernewoude kun je restaurant Porto Casa vinden. Je kunt de dag hier afsluiten met een heerlijk ijsje

Porto Casa

Wil je alvast meer weten van Nationaal Park De Alde Feanen? Dan lees je hier alvast alles over de natuur en cultuur! Wil je meer routes ontdekken dan hebben we hier extra routes voor je.

Check voordat je de natuur in gaat hier nog even de gedragsregels van het park. Zo houden we samen dit mooie gebied uniek!

Vergeet je tijdens het weekend niet je mooiste moment te delen met de #aldefeanen

De evenementen die tijdens Fête de la Nature worden georganiseerd zijn voor iedereen toegankelijk. Het natuurfestival wordt gevierd van Friesland tot Limburg. Fête de la Nature is een gratis en open festival. Dat betekent dat iedereen met een leuk idee voor een evenement een activiteit kan organiseren. Geen initiatief is te klein of te groot. Fête de la Nature wordt mede mogelijk gemaakt door IVN Natuureducatie. Kijk voor meer informatie over het lokale programma van Fête de la Nature op de website: www.fetedelanature.nl