Met het OV naar Nationaal Park De Alde Feanen: koop een speciaal OV-ticket

Een dagje kanovaren, op zoek naar waterdiertjes in het Pettebosk of met het hele gezin genieten van een wandeling in de natuur? Voor slechts €15,- koop je nu een speciaal ticket waarmee je met maximaal twee volwassenen en maximaal drie kinderen de hele dag kunt reizen van en naar Nationaal Park De Alde Feanen! Met het OV wordt een dagje uit een belevenis om nooit meer te vergeten!

Vanuit Leeuwarden naar Nationaal Park De Alde Feanen

Je stapt bijvoorbeeld vanaf het station in Leeuwarden in de Arriva bus 14 richting Drachten. Bij de bushalte aan de Rijksweg bij Nijega stap je uit, waar je overstapt op de Opstapper (let op, dit is een belbus) richting Earnewâld. Deze bus zet je uit bij het Bezoekerscentrum, hét vertrekpunt voor een heerlijke dag uit in Nationaal Park De Alde Feanen. In minder dan drie kwartier ben je van de bruisende stad in de energiegevende natuur!

Vanuit Drachten naar Nationaal Park De Alde Feanen

Start je je reis in Drachten? Op het Van Knobelsdorffplein stap je in de lijn 20 richting Leeuwarden via Burgum, bij de bushalte bij het dorpshuis in Nijega stap je uit. Hier stap je in de Opstapper, die je naar Earnewâld brengt. Een reis van niet meer dan veertig minuten!

Reis vanuit Heerenveen naar Earnewâld

Ook vanuit bijvoorbeeld Heerenveen is Nationaal Park De Alde Feanen goed te bereiken. Hiervandaan doe je iets langer over je reis, maar dankzij de comfortabele bussen begin je je dagje uit wel heel ontspannen. Neem de lijn 20 richting Leeuwarden via Gorredijk, stap uit bij het dorpshuis in Nijega en ga vanaf daar verder met de Opstapper.

Goed om te weten: het tarief bedraagt altijd €15,-, voor maximaal twee volwassenen en maximaal drie kinderen. Dit is slechts €3,- per persoon! Het maakt niet uit waar in Friesland je opstapt en hoe ver je van Nationaal Park De Alde Feanen verwijderd bent.

Hoe werkt de Opstapper?

Met de Opstapper reis je voor normaal gesproken voor €2,50 euro tussen een Opstapperhalte en de halte van de gewone bus. Deze bus dien je minimaal een uur van tevoren te reserveren. Dit kan door gratis te bellen naar 0800 280 280 3 of een sms te sturen naar 0800 280 280 3. Ook is deze bus te reserveren via arriva.nl of door een mail te sturen naar centrale@kijlstra.nl. Lees hier meer over aanvullend vervoer in Friesland.

Kijk ook op 9292.nl voor actuele reisinformatie en het plannen van je reis.

Voorwaarden

  • Geldig na 9.00 uur op werkdagen en op weekend- en feestdagen de gehele dag.
  • Alleen te gebruiken als dagkaart voor maximaal twee volwassenen en maximaal drie kinderen t/m 11 jaar.
  • Geldig op alle reguliere stads- en streekbussen en Qliners van Arriva in Fryslân en de Opstapper tussen Earnewâld en Nijega.
  • Niet geldig in de bussen op de Waddeneilanden, Belbussen en Opstappers (m.u.v. de Opstapper tussen Earnewâld en Nijega) en de treinen van Arriva.

Bestel je OV E-ticket hier!