Open Dag 2023

Geplaatst op 15 mei 2023

Ben jij er ook bij op zondag 21 mei? Dan vieren we samen met It Fryske Gea onze open dag! Kom gezellig langs, dan maken we er een onvergetelijke middag van.

Op zondag 21 mei (van (12.00 tot 16.00) organiseert It Fryske Gea samen met Nationaal Park De Alde Feanen een open dag in en om het bezoekerscentrum in Eernewoude. Voor jong en oud is er dit weekend van alles te beleven. Voor volwassenen zijn er vaarexcursies en wandelroutes. En ook voor de kinderen is er genoeg te doen; speurtochten, rugzakroutes, bijenhotel maken, bodemdiertjes zoeken, zaadbommen maken of ga mee waterdiertjes vangen!

Eropuit in de Alde Feanen

Bezoekerscentrum De Wiidpleats is dé toegangspoort tot een grandioos natuurgebied en dit laat It Fryske Gea natuurliefhebbers graag zien en ontdekken. Zo krijgen bezoekers van de open dag een voorproefje van al het moois dat er in Nationaal Park de Alde Feanen groei en leeft. Ga deze dag mee met een wandelexcursie of een rondvaart met één van de open pramen of van de excursieboot op zonne-energie ‘De Blaustirns’ voor maar €5 per persoon.

Beleef het bezoekerscentrum

Ontdek het bezoekerscentrum met een interactieve expositie over het gebied en over de Lancaster R5682 of meld je aan voor een excursie! Op het buitenterrein van het bezoekerscentrum vinden diverse activiteiten plaats. Voor de jonge avonturiers zijn er jeugdactiviteiten en aan de knutseltafel kan in alle rust een speciaal aandenken of bijenhotel worden gemaakt. Ook de kleintjes t/m 6 jaar worden niet vergeten. Voor hen is er een ‘ontdekpad’ en een speciale speurtocht.Waar is het feestje?

Bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen, Koaidyk 8a, 9264TP Earnewâld


Kom op tijd!

Tijdens de open dag gebruiken we voor de vaartochten, de wandelexcursies en het waterdiertjes vangen een kaartjessysteem. Kom op tijd om je kaartje bij het bezoekerscentrum op te halen. Dan ben je zeker van een plekje bij de excursie. Deelname aan de activiteiten is gratis met uitzondering van de vaarexcursies. Hiervoor vragen we een bijdrage van €5,- per persoon.

Wandelexcursie (8+) 1,5 uur

Vanaf 12.30 en 14.30
Vaarexcursie Blaustirns

Vanaf 12.15, 13.30, 14.45 en 16.00

Vaarexcursies Pramen

Vaarexcursies praam Haldfest (duur 1 uur): 12.15, 13.30, 14.45 en 16.00 uur
Vaarexcursies praam Houthandel (duur 1 uur): 12.30, 13.45 en 15.00 uur
Vaarexcursies praam Fergees (duur 1 uur): 12.30, 13.45 en 15.00 uur

Waterdiertjes vangen jeugd

Vanaf 13.00 en 14.30

Extra tip: Je kunt deze gratis de rugzakroute lopen!

Doorlopend Kinderprogramma 12.00 – 16.00
Knutselen, bodemdiertjes zoeken, bijenhotel maken en een ontdekkingstocht bij vogelkijkhut De Turegluur!


Deze open dag (die landelijk wordt gevierd op 24 mei) staat volledig in het teken om onze verbinding met de natuur in al haar glorie te vieren tijdens de Dag van het Nationaal Park. Ontdek daarom hier de inspirerende verhalen in de fotoserie ‘Voortbouwen op onze wortels’. Maak kennis met een gepassioneerde natuurgids, Junior Ranger of een ondernemer die balans creëert tussen recreatie, landbouw en natuur. De verhalen laten zien hoe belangrijk het is om de verbondenheid met de natuur op te zoeken.


Deel je mooiste moment met #aldefeanen