Watersport: Zelf aan het roer

Met eigen vaartuig, of met een gehuurde (elektrische) sloep of motorjacht; als je zelf aan het roer wilt staan kun je prima terecht in De Alde Feanen. Voel je een schipper-voor-een-dag en ervaar rust en vrijheid op het water!


Voor een dagtocht of een tocht van een paar uur kun je (elektrische) sloepen huren. Vanuit een sloep heb je prachtig uitzicht over het water, kom je op de plaatsen die wat afgelegen liggen én als je een elektrische sloep hebt kun je de electric-only route doen. Afwijken van een route? Geen probleem, want je bent baas over je eigen sloep.

In De Alde Feanen kun je motorjachten huren waar je geen vaarbewijs voor nodig hebt. Een prachtige overnachtingsplaats! Met een dergelijke kruiser vaar je van evenement naar evenement. Vanuit De Alde Feanen ben je zo in de hoofdstad van Friesland, Leeuwarden. 

Benieuwd naar waar je allemaal terecht kunt voor de huur van boten? Bekijk dan onze kaart en selecteer het filter ‘doen’. Of bekijk onze top 3 in de onderstaande tips.

TIPS 3X BOOTVERHUUR

Alde Feanen Verhuur

Wil je zelf een sloep huren en De Alde Feanen ontdekken? Huur dan een sloep bij Alde Feanen Verhuur.

Watersportbedrijf ANJA

Verken de Friese meren met een luxe sloep of zeilboot. Wil je vanaf Grou De Alde Feanen ontdekken huur dan een boot bij Watersportbedrijf ANJA.

Pean

Wil je zelf een boot huren en De Alde Feanen ontdekken? Huur dan een sloep bij Pean. Je bent binnen een paar uur zo in geweldige omliggende dorpen. Van valken tot elektrische boten kun je huren bij Pean.

Routes

Bij het bezoekerscentrum en op de website earnewâld-routes.nl zijn verschillende routes te verkrijgbaar.

Vogelrustgebieden

Kijk op de borden of het toegestaan is om aan wal te gaan. Ook in de winter gelden er regels op het water. Zie je een gele boei met een blauwe sticker met ‘vogelrustgebied’? Blijf dan uit dit gebied. Trekvogels eten en rusten hier om zo voldoende aan te sterken. Klik hier voor meer informatie over de vogelrustgebieden.