Watersport: Windkracht

Watersportliefhebbers hebben in De Alde Feanen eindeloos veel mogelijkheden om hun watersporthart harder te laten kloppen. Wil je het liefst de wind in de zeilen? Dan kun je in De Alde Feanen fantastisch zeilen en surfen, mits het een beetje waait natuurlijk. Hiervoor kun je het best terecht op de grote plassen zoals De Grutte Krite en De Saiterpetten. Hier is het water diep genoeg voor grotere schepen. Op de kleinere vaarten is het minder goed zeilen, omdat de diepte hier beperkt is en er riet en bomen groeien langs de oevers.


In De Alde Feanen kun je terecht met je eigen vaartuig, maar het is ook mogelijk om verschillende types zeilboten te huren. Ook kun je zeil- en surflessen volgen. Deze lessen zijn voor jong en oud. Er zijn lessen in groepsverband, maar ook privélessen behoren tot de mogelijkheden.

Wil je met een groep een leuke wateractiviteit doen? Voor een unieke waterbeleving met een Fries tintje ga je skûtsjesilen. Ervaring is handig, maar geen vereiste. Wanneer je met een groep gaat skûtsjesilen krijg je altijd professionele begeleiding. Skûtsjesilen is erg geschikt voor familie-uitjes, teambuilding en vrijgezellenfeestjes.

Benieuwd naar waar je allemaal terecht kunt voor wateractiviteiten op windkracht? Bekijk dan onze kaart en selecteer op de kaart het filter ‘Watersport’.

Draag jij De Alde Feanen een warm hart toe? Word dan donateur en help het park bij de doorontwikkeling!