Watersport: Op eigen kracht

De Alde Feanen ontdekken per kano of kajak, samen op een waterfiets of met wiebelige benen op een SUP-plank? Pret gegarandeerd! Het fijne van deze activiteiten is dat je het nog nooit eerder gedaan hoeft te hebben om het te kunnen. Na de eerste, ietwat onzekere meters, ga je over het water alsof je nooit anders hebt gedaan.


In De Alde Feanen zijn prachtige routes uitgestippeld die je per kano of stand up paddle-board kunt doen. Met kano of SUP-plank kun je op plekken komen die voor andere vaartuigen niet toegankelijk zijn. Zo kom je op de mooiste plekken in dit unieke Nationaal Park.

Route 1 | Jan Durkspolder

Eén van de routes (7 kilometer) gaat door de Jan Durkspolder. Een simpele route, maar oh zo prachtig. De Jan Durkspolder staat erom bekend dat er veel verschillende soorten vogels leven. Leg zo nu en dan je peddel even neer en geniet van de geluiden van de natuur om je heen.


Route 2 | Noordoostelijk langs De Alde Feanen

Een andere route (12 kilometer) start bij Verhuurbedrijf Hollema en voert langs het noordoostelijke deel van De Alde Feanen. Deze route is qua vaarverkeer vrij rustig, ideaal voor de rustzoekers die hun verrekijker meenemen in de kano!


Nog meer routes

Overige routes kunnen onder andere gehaald worden bij het Bezoekerscentrum in Earnewâld, maar kun je ook vinden op de website www.earnewald-routes.nl. Op deze site vind je onder andere een mooie SUP-route. Ook de verhuurders van kano’s en paddle-boards geven vaak mooie routes mee. Het is tevens mogelijk om met een gids er op uit te trekken. Handig, als je meer wilt weten over de omgeving én niet zo’n ster in kaartlezen bent.

Benieuwd naar waar je allemaal terecht kunt voor wateractiviteiten die je op eigen kracht kunt doen? Bekijk dan onze kaart en selecteer op de kaart het filter ‘doen’.

Draag jij De Alde Feanen een warm hart toe? Word dan donateur en help het park bij de doorontwikkeling!