Watersport: Laat je varen

Het Nationaal Park De Alde Feanen laat zich het beste verkennen vanaf het water. Wanneer je je wilt laten varen zijn er verschillende opties. Met een ervaren schipper aan het roer heb jij alle rust om goed om je heen te kijken, te fotograferen of gezellig bij te kletsen met vrienden.


Rondvaarten

Misschien is een rondvaart wel iets voor jou. Je ontdekt op je gemak de mooiste plekken van het Nationaal Park. Ondertussen geniet je bijvoorbeeld van een barbecue of een wijnproeverij. Uiteraard zijn er ook rondvaarten zonder extra bijkomstigheden, waarbij je in alle rust kunt genieten van de natuur om je heen. Rondvaarten zijn ook voor groepen erg geschikt.

Via It Fryske Gea is het mogelijk om een excursie te doen in de elektrische fluisterboot De Blaustirns. De boot, die op zonne-energie vaart, biedt ruimte aan vijfentwintig personen. Mocht je op zoek zijn naar een activiteit voor een groep voor als het slecht weer is? In De Blaustirns zit je altijd goed.

Typisch Alde Feanen

Een andere optie is om je te laten varen met het alom bekende skûtsje. Met een schipper aan boord maak je er een ontspannen dag van op het water. Liever zelf de touwtjes in handen en er een actieve dag van maken? Dat kan natuurlijk ook.

Eens een keer iets anders? Wat dacht je dan van een spannende nachtvaart? Met een klein gezelschap stap je aan boord van een sloep of praam, de nacht tegemoet. Tijdens de tocht zie je het nachtleven op gang komen. Misschien hoor je wel de roep van een roerdomp. Ondertussen vertelt de schipper een bijzonder verhaal over De Alde Feanen.

Wie met een groep eropuit wil kan gaan praamvaren. Je kunt bijvoorbeeld met een palingvisser mee. Terwijl de palingvisser zijn fuiken leeg maakt, vertelt hij gepassioneerd over zijn vak.


Ontdek je De Alde Feanen per voet of fiets maar wil je hier en daar toch het water oversteken? Laat je dan naar de overkant van het water brengen met een pontje! Een overtocht is erg goedkoop, voor een euro ben je al aan de overkant. Ook leuk om met kinderen even héén en weer te gaan! Bekijk hier alle tijden.

Benieuwd naar waar je allemaal terecht kunt voor vaartochten? Bekijk dan onze kaart en selecteer op de kaart het filter ‘doen’. 

 

Pean

Ook kun je bij Pean terecht voor prachtige tochten met schipper! Neem gauw een kijkje op hun website. 

Draag jij De Alde Feanen een warm hart toe? Word dan donateur en help het park bij de doorontwikkeling!