Onderwijs

Beleef met de hele klas een avontuurlijke dag in de natuur!

Niets is leuker dan de jeugd van nu enthousiast te maken over Nationaal Park De Alde Feanen. Het zijn de ambassadeurs van de toekomst. Natuureducatie is daarom ontzettend belangrijk.  In elk jaargetijde worden er dan ook jeugdactiviteiten georganiseerd.

Bekijk hieronder het aanbod en neem voor meer informatie en reserveringen contact op met de educatief medewerkers via 0511-539618 of bcdealdefeanen@itfryskegea.nl


Survivalschoolreisje

Het survivalschoolreisje is een groot avontuur! De leerlingen gaan vissen, leren hoe het is om te survivallen, steken de ‘rivier’ over op de Low-rope survivalbaan en doen leerzame spelactiviteiten in de natuur. De activiteiten worden afgestemd op de groep, er is een programma voor groep 3/4 en een een programma voor groep 5 t/m 8. .

  • Kosten 2024: Groep 3/4 € 250 per klas, groep 5 t/m 8 €350 per klas
  • Duur: van 10:00 tot 15:00 uur
  • Groep: 3 t/m 8

Kijk op deze pagina voor meer informatie over schoolreisjes.


Educatieve rugzakroutes

In De Alde Feanen zijn voor alle leeftijden educatieve rugzakroutes uitgezet. De kinderen krijgen een rugzak met onderzoeksmateriaal mee. Onder begeleiding van een ouder of leerkracht ervaren ze het laagveenmoeras en de dieren die er leven aan de hand van doe-opdrachten. De opdrachten hebben raakvlakken met de kerndoelen uit Stichting Leerplan Ontwikkeling (SLO). Kerndoelen die aan bod komen zijn: 39, 40 en 41. Bij de moerasroute werken de leerlingen tevens aan de kerndoelen 52 en 53.

Klik hier voor het aanbod aan educatieve rugzakroutes. De educatieve rugzakroutes zijn te reserveren voor de maanden april t/m september en kosten € 2 per leerling.