Alde Feanen Challenge 2019

Alde Feanen Challenge zondag 25 augustus 2019

Afgelopen jaar organiseerden wij de Nederlandse Kampioenschappen Dutch Adventure Races, een bijzondere race. In het moerasgebied daagde de natuur de deelnemers op alle vlakken uit; rennen over drassig terrein, kanoën door smalle petgaten én open water, pittige afstanden mountainbiken en niet te vergeten de prachtige volle maan tijdens de avondetappe. Prachtige omstandigheden voor een sportieve race door de natuur.

En in 2019 gaan we door! Op zondag 25 augustus 2019 wordt alweer de zevende editie van De Alde Feanen Challenge georganiseerd! Een adventure race dwars door het prachtige Nationaal Park De Alde Feanen. Wil jij de natuur op een sportieve manier beleven? Schrijf je dan als duo in voor dit bijzondere evenement!

Volg ons op onze speciale Facebook pagina

De onderdelen

De Challenge is opgesplitst in een 9-uurs en een 6-uurs race. Elk team bestaat uit twee deelnemers en doet álle onderdelen samen. De race bestaat uit onderdelen als kanoën, steppen, mountainbiken, hardlopen en zwemmen (exacte onderdelen worden later bekend). De 9-uurs  en 6-uurs zijn onderdeel van de DARS.

Voorlopig programma

Zondag 25 augustus:

07.00 uur Start bij bezoekerscentrum 9-uurs
10.00 uur Start bij bezoekerscentrum 6-uurs
16.00 uur Finish bij bezoekerscentrum
17.30 uur prijsuitreiking & eten.

Strategisch

Voor elk onderdeel krijgt het team een kaart met daarop checkpoints. Aan de hand van de kaart bepalen de teams de beste route om de checkpoints te bereiken. Tijdens de onderdelen voeren de teams ook special tasks uit (zoals swing-over, apenhang, netklim, boogschieten, etc.). Hiermee kunnen extra punten worden verdiend. Het team met de meeste punten en binnen maximale tijd binnen, wint de Challenge.

Hieronder zijn de maximale afstanden (bij benadering) weergegeven. Dit houdt in dat als een team ook alle checkpoints pakt onderstaande afstanden worden afgelegd. Pakt een team niet alle checkpoints, dan zijn de afstanden korter. Elk onderdeel wordt door beide teamleden samen gedaan.

Sponsoren

 • It Fryske Gea
 • IVN
 • Nationaal Park De Alde Feanen
 • Toeristenbureau Earnewâld

Veelgestelde vragen

 • Is het een non-stop race?
  Ja
 • Wordt er gewerkt met stafkaarten?
  Ja
 • Moeten we zelf onze coördinaten intekenen?
  Nee
 • Is er verplicht materiaal?
  Ja, dit staat in het reglement. Wij zullen het reglement in juli op de site plaatsen.
 • Wat zijn de prijzen?
  Attentieprijzen, dus geen geldprijzen.
 • Wat moeten we meenemen qua eten en drinken onderweg?
  Voor eten en drinken zijn de teams zelf verantwoordelijk. Een maaltijd nadien zit in de prijs inbegrepen.
 • Wat moeten we meenemen?
  In reglement staat welke zaken deelnemers moeten meenemen. Dit krijg je ruim op tijd per mail toegestuurd.
 • Wat zijn de special tasks?
  De special tasks willen we vooraf nog niet allemaal bekendmaken. Maar het zijn onderdelen die iedereen kan uitvoeren. Het is niet verplicht om alle special tasks uit te voeren. Echter hoe meer special tasks je uitvoert, hoe meer punten je krijgt.
 • Wat zijn de regels omtrent annuleren van onze inschrijving?
  Annuleren kan alleen per email (bcdealdefeanen@itfryskegea.nl). Bij annulering gelden de volgende terugbetalingsregelingen.

  • 100% bij annulering tot en met 30 dagen voor de wedstrijd
  • 50% bij annulering tot en met 15 dagen voor de wedstrijd
  • 0% bij annulering van 14 dagen en minder voor de wedstrijd

Ja, ik wil mijn team inschrijven!

Je kunt je als team hier inschrijven. Op de pagina deelnemende teams kun je kijken wie er mee doen. Inschrijving kan tot en met 15 augustus.

Kosten per team

9-uurs € 115,-
6-uurs € 95,-

Eventuele MTB-huur komt hier nog bij, maar is wel incl. avondeten, wedstrijdshirt wat je mee naar huis mag nemen, warme douche, versnaperingen na afloop, huur kano, step e.d.

Voor beide races is er ruimte voor 40 teams en vol = vol. Wees er dus snel bij!
Minimale leeftijd voor deelname is 16 jaar.

Let op: 9-uurs en 6-uurs race vormen ieder een afzonderlijke wedstrijdcategorie met een eigen uitslag en prijzen! Bij voldoende deelname wordt een gesplitst klassement aangehouden,n.l. heren, dames en mixed.

Contact

Bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen
Koaidyk 8a, Earnewâld
T: 0511-539618
arfriesland@gmail.com