Midwinterwandeling door de natuur vlakbij Earnewâld

Geplaatst op 11 december 2019

EARNEWALD- Uitgestrekte rietvelden, moerasbossen, smalle petgaten en een aalscholverkolonie, je komt het tegen in Nationaal Park De Alde Feanen. Ga mee op ontdekkingstocht op zaterdag 21 december van 15.00- 17.00 uur en leer over de vogelrijkdom en alle bijzondere flora en fauna. Misschien spot je zelfs wel een zeearend! Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/activiteiten of 0511 – 53 96 18. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas, niet-leden betalen €4,- (t/m 12 jaar €2,-).

Te voet zie je meer. Vooral onder begeleiding van onze natuurgids. Hij kent dit grootste laagveenmoeras van Noordwest Europa op zijn duim en weet precies welke bijzondere verschijnselen er in deze tijd van het jaar plaatsvinden. Mogelijk is het gebied al in zijn kerstoutfit! Daarnaast vertelt hij graag over de ontstaansgeschiedenis en ons natuurbeheer. Superinteressant en leerzaam.

Ook leuk als familie-uitje!
Wist je dat De Alde Feanen het thuisfront is van otters, reeën, vossen en heel veel waterdiertjes? Vergeet ook niet naar de lucht te kijken, want het stikt er van de vogels. Tip: trek een lekkere warme jas en laarzen aan en neem een verrekijker mee. Zo maak je het nog leuker!