Kinderkanotocht door Nationaal Park De Alde Feanen

Geplaatst op 20 augustus 2019

Heb jij thuis een natuurfan van 8 jaar of ouder die dol is op water, de natuur en actief bezig zijn? Dan is deze kano-excursie echt iets voor jullie! Peddel mee door Nationaal Park de Alde Feanen en ontdek één van de grootste laagveenmoerrassen van Noordwest Europa op zaterdag 31 augustus van 9.00 – 12.00 uur. Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/eropuit of 0511 – 53 96 18. Deelname is voor leden van It Fryske Gea op vertoon van de ledenpas € 3,– niet-leden betalen €5,- .

Laag op het water ben je één met de natuur en vanuit een kano vaar je geruisloos door het gebied. Hierdoor schrikken dieren niet op en kunnen we de vele moerasvogels van dichtbij bewonderen. De statige zilverreiger die jaagt op vis, een otter die wegschiet in het riet, of misschien zelfs wel een zeearend! Deze imposante roofvogel woont hier tegenwoordig. De natuurgids vertelt de deelnemers graag hoe hij aan zijn bijnaam ‘de vliegende deur’ komt.

Handig om te weten is dat er wordt gekanood in Canadese kano’s, geschikt voor meerdere personen. Zwemvesten zijn beschikbaar, maar zorg zelf voor warme kleding en voldoende eten/drinken in een waterdichte tas.

Kanovaren Alde Feanen
Foto Archief/It Fryske Gea