Kidswandeling door De Alde Feanen bij volle maan (6+)

Geplaatst op 2 december 2019

Earnewâld – Papa’s en mama’s van stoere avonturiers opgelet! Het is volle maan! Daarom organiseren wij een mysterieuze wandeling op vrijdag 13 december van 18.30-20.00 uur. Langzaam wordt het donker in Nationaal Park De Alde Feanen. Tijdens deze excursie wandelen we door het moerasbos en de rietvelden. Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/activiteiten of 0511 – 539618. Voor leden van It Fryske Gea is deze excursie gratis op vertoon van de ledenpas, niet leden betalen € 4,-.

Eerst zien we de zonsondergang en daarna de opkomst van de volle maan, een bijzonder moment! Zodra onze ogen aan de nacht gewend zijn, dan zie je veel meer. De volle maan verlicht de flonkerende sterrenhemel en we genieten van het avondconcert van alle moerasvogels.

In het donker laat de natuur zich van een hele andere kant zien, doordat de nachtdieren ontwaken en bij helder weer de sterrenhemel schitterend straalt. Tijdens deze excursie neemt ons natuurgids de kinderen mee in de wereld van de nachtdieren. Uilen, boommarters en vleermuizen mogen daarbij niet ontbreken. Dankzij de rust en het beperkte zicht staan andere zintuigen op scherp. Kortom een bijzondere ervaring die iedereen een keer mee moet maken. Dus zet je wandelschoenen of laarzen maar alvast klaar en meld jezelf en je kleine avonturier snel aan.