Kanotocht door moeras De Alde Feanen voor vroege vogels (12+)

Geplaatst op 9 september 2019

Earnewâld – Ben jij een ochtendmens en zie jij de wereld graag ontwaken? It Fryske Gea organiseert zondag 15 september van 07.00 tot 10.00 uur een unieke kano-excursie door natuurgebied Nationaal Park de Alde Feanen. Sla die koffie een keer over en stap in een kano. Zie de ochtenddauw langzaam verdwijnen, terwijl je samen met de natuur wakker wordt. Het vraagt enige inspanning om vooruit te komen, maar dat is het meer dan waard. Voel je als een eend op het water, terwijl onze enthousiaste natuurgids je meer vertelt over al het natuurschoon dat voor je ogen verschijnt. Meld je dan uiterlijk een dag van te voren (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/kanotocht-15sept of 0511 – 53 96 18. Deelname is voor leden van It Fryske Gea € 5,- en niet-leden betalen € 8,-.

In Nationaal Park De Alde Feanen vind je uitgestrekte rietlanden, moerasbossen en bloemrijke graslanden. Deze verschillende plantensoorten brengen ook verschillende vogelsoorten met zich mee. Iedere vogel heeft tenslotte zijn eigen voorkeur. Onder begeleiding van onze natuurgids vaar je door delen van dit laagveenmoeras waar bijna niemand komt. Met onze geruisloze kano laten we de vogels niet schrikken, maar kunnen we ze bewonderen. De statige zilverreiger die jaagt op vis, een otter die wegschiet in het riet, of misschien zelfs wel een zeearend! Deze imposante roofvogel woont hier tegenwoordig. De natuurgids vertelt je graag hoe hij aan zijn bijnaam ‘de vliegende deur’ komt.

Handig om te weten is dat we kanoën in Canadese kano’s, geschikt voor meerdere personen. Zwemvesten zijn beschikbaar, maar zorg zelf voor warme kleding en voldoende eten/drinken in een waterdichte tas.

kanovaren in de alde feanen
Foto Archief /It Fryske Gea