#instameet_aldefeanen smaakt naar meer!

Geplaatst op 16 juni 2019

EARNEWALD – Deelnemers aan de allereerste Instameet in Nationaal Park De Alde Feanen keken zondagmiddag hun ogen uit toen zij per boot kennismaakten met het natuurgebied, midden in het hart van Fryslân.

Bijna honderd deelnemers verzamelden zich zondag in Earnewâld voor deelname aan de Instameet. Een deel van de Instagrammers was uitgenodigd voor een exclusief programma op de zondagochtend met natuurfotograaf Hillebrand Breuker. Deze Instagrammers hadden allen een bereik van duizenden volgers. Het middagprogramma was voor iedereen toegankelijk, ongeacht het aantal volgers. De deelnemers kwamen uit alle windstreken; van Arnhem tot Amsterdam en van Vinkeveen tot zelfs Canada.

,,Met de Instameet wilden we een digitale explosie van beeldmateriaal uit De Alde Feanen veroorzaken op Instagram. Hiervoor hadden we in samenwerking met It Fryske Gea een gevarieerd

programma met verschillende routes samengesteld, zodat we de deelnemers de mooiste plekken in dit Nationaal Park konden laten zien. Deelnemers konden kiezen of ze direct foto’s wilden

uploaden met de hashtag #instameet_aldefeanen, of dat ze eerst thuis foto’s wilden nabewerken. Veel deelnemers kozen voor de laatste optie. We verwachten daardoor komende week veel kwalitatief goede foto’s op Instagram. Op dit moment kunnen we daarom moeilijk doormeten wat het event precies heeft opgeleverd qua bereik”, vertelt organisator Elizabeth Pilat.

Deelnemers waren enorm positief over het evenement én het Nationaal Park. ,,Ik heb een topdag gehad vandaag”, zei Lycke van der Bles op Instagram. ,,Ik heb bloemen gezien die ik dertig jaar geleden voor het laatst heb gezien. Heel bijzonder”, vertelde Eleonore Schmidt.

Voor de Instameet werkte het Nationaal Park samen met ondernemers uit de regio. De Twirre, Annage Events en De Wartenster werkten belangeloos mee aan deze dag. Ook het skûtsje Frysia uit Drachten en het Statenjacht van de provincie Fryslân vervoerden deelnemers over het water.

Bekijk via deze link alle foto’s die gemaakt zijn tijdens de Instameet!

Volg Nationaal Park De Alde Feanen ook via Instagram!

Foto’s: Marcel van Kammen

Instameet Nationaal Park De Alde Feanen Instameet Nationaal Park De Alde Feanen Instameet Nationaal Park De Alde Feanen Instameet Nationaal Park De Alde Feanen Instameet Nationaal Park De Alde Feanen

Instameet Nationaal Park De Alde Feanen