Herfstvakantie in NP De Alde Feanen

Geplaatst op 6 oktober 2022

Kom je de herfstvakantie bij ons vieren?

De herfstvakantie staat weer voor de deur! En er is niets zo fijn om dan na de Gi-ga-groen kinderboekenweek zelf de natuur in te gaan opzoek naar avontuur. Laat je deze vakantie verwonderen in NP De Alde Feanen waar weer volop activiteiten en excursies voor je klaar staan zodat jij met het hele gezin op pad kan gaan in dit bijzondere moerasgebied. We zien je graag! Je kunt je nu alvast aanmelden voor fantastische activiteiten en excursies.

Zaterdag 15 oktober 8.30

Deze excursie is geannuleerd.
Ben jij nieuwsgierig naar dat geheimzinnige diertje dat er zo aaibaar uitziet, maar supergoed is in verstoppertje? We hebben het over niemand minder dan de otter! Hij leeft in Nationaal Park De Alde Feanen, één van de grootste laagveenmoerassen van Noordwest Europa. Ga je mee op avontuur?

Zaterdag 15 oktober 10.30

De jeugd is de toekomst, daarom willen wij kleuters de natuur laten ontdekken. Heb jij een kleine, nieuwsgierige actieveling tussen de 2 en 6 jaar? Dan is deze struintocht echt iets voor jullie! Samen met onze enthousiaste natuurgids gaan we op ontdekkingstocht door Nationaal Park De Alde Feanen. 

Zaterdag 15 oktober 13.30

Uitgestrekte rietvelden, moerasbossen, smalle petgaten en een aalscholverkolonie, je komt het tegen in Nationaal Park De Alde Feanen. Ga mee op vaarexcursie en leer over de vele water- en roofvogels. Misschien spot je zelfs wel een zeearend?

Zondag 16 oktober 14.00 – 16.00

Het is herfst! Tijd om heerlijk in de natuur te zijn en door de bladeren te struinen. Er is van alles te vinden wat je de rest van het jaar niet vindt. Duik samen met onze natuurgids in de wonderlijke herfstwereld van Nationaal Park De Alde Feanen.

Ontdek hier prachtige Cultuur & Natuur Routes door NP De Alde Feanen

Nationaal Park De Alde Feanen is een groot, uitgestrekt en gevarieerd gebied. De mogelijkheden om het te ontdekken zijn dan ook enorm. Of je nou gaat wandelen, fietsen, varen of met de sup of kano het water op gaat: iedere manier heeft zijn eigen bijzonderheden.

Maandag 17 oktober om 11.00 – 12.30

Deze activiteit is volgeboekt! Mama’s en papa’s van natuuronderzoekers opgelet! Wij organiseren speciaal voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar de jeugdactiviteit uilenballen pluizen. Samen met onze enthousiaste natuurgids gaan we op onderzoek uit in ons bezoekerscentrum in Eernewoude. Ben jij er ook bij?

Dinsdag 18 oktober van 10.30 en 13.30

Ga mee op vaarexcursie en leer over de vele water- en roofvogels. Misschien spot je zelfs wel een zeearend? Daarnaast kent dit grootste laagveenmoeras van Noordwest Europa een interessant natuurbeheer en rijke ontstaansgeschiedenis. Onze excursieleider vertelt je er graag over. Zien we jou ook?

Dinsdag 18 oktober vanaf 11.00 & 13.30

Wij organiseren speciaal voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar de jeugdactiviteit griezelpompoen maken. Samen met onze enthousiaste natuurgids maken we dit monstertje uit de natuur. Dit doen we in ons bezoekerscentrum gelegen aan de rand van Nationaal Park De Alde Feanen.

Woensdag 19 oktober van 10.30 tot 12.30

Wij organiseren de meest creatieve jeugdexcursie ooit. Wat we gaan doen, dat weet niemand. Onze enthousiaste natuurgids zit vol creativiteit en neemt de kinderen mee in Nationaal Park De Alde Feanen. Hier gaan we opzoek naar materialen die we omtoveren tot kunstwerken.

Woensdag 19 oktober van 14.00 – 16.00

Bezige bijen gezocht! Heb jij een actief buitenkind tussen de 8 en 12 jaar? Dan zijn wij op zoek naar jullie! In Nationaal Park de Alde Feanen kunnen wij wel wat extra handjes gebruiken. Het jeugdbos moet namelijk goed bijgehouden worden en dat kunnen wij niet alleen. 

Donderdag 20 en zaterdag 22 oktober vanaf 10.30 en 13.30

Stap en boord en laat je betoveren vanaf het water. Wist je dat de Alde Feanen grotendeels via water te bereiken is? Een echt vaargebied dus. Uitgestrekte rietvelden, moerasbossen, smalle petgaten, je komt het tegen in Nationaal Park De Alde Feanen. Varend op zonne-energie geniet je in alle stilte van de natuur. Misschien spot je zelfs wel een zeearend? Wie neem jij mee?

Vrijdag 21 oktober van 14.00 – 15.30

Buitenspelen is gezond en extra leuk als je er ook nog wat van leert! Juist daarom organiseren wij speciaal voor jonge fotografen tussen de 8 en 14 jaar deze fotoworkshop. We gaan er al wandelend op uit en ontdekken de natuur vanachter een cameralens. Onze natuurgids én fotograaf kent het Wikelslân op zijn/ haar duim en vertelt hierover dan ook graag. 

Ontdek zelf het Nationaal Park

Maak zelf een onvergetelijke wandeling door Nationaal Park De Alde Feanen. Je vindt op onze wandelpagina’s heerlijke wandelingen voor jong en oud.


Fietsroute Cultuur en Natuur
In en rondom het NP De Alde Feanen is van alles te beleven!

Wist je dat het NP De Alde Feanen wordt omringd door gezellige watersport dorpen? Ook daar is van alles te beleven. Van natuur tot cultuur. Je vindt op de kaart onze gastheren, vogelkijkhutten en andere bezienswaardigheden.