Geniet van de winter vanaf het water in de Alde Feanen

Geplaatst op 30 januari 2019

Ontdek de natuur vanaf het water! Tijdens deze vaarexcursie leer je over de vele water- en roofvogels omringd door een prachtig winterdecor. Misschien spot je zelfs wel een zeearend? Daarnaast kent dit grootste laagveenmoeras van Noordwest Europa een interessant natuurbeheer en rijke ontstaansgeschiedenis. Excursieleider Albert Huisman vertelt je er graag over.

Wist je bijvoorbeeld dat de Alde Feanen grotendeels via water te bereiken is? Een echt vaargebied dus. Des te meer reden om aan boord te stappen van excursieboot ‘De Blaustirns’. Varend op zonne-energie geniet je in alle stilte van de natuur. En vergeet ook niet een warme jas en verrekijker mee te nemen.


De wintervaartocht is zaterdag 9 februari van 10.30 – 13.00 uur.  Ga jij mee? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/wintervaartocht-9febr of 0511 – 53 96 18. Deelname is voor leden van It Fryske Gea € 6,- (t/m 12 jaar € 3,-) op vertoon van de ledenpas en niet-leden betalen € 9,- (t/m 12 jaar € 5,-)