Fotografeer het winterdecor van de Lytse Mear (12+)

Geplaatst op 23 december 2019

Earnewâld – Ben je een liefhebber van natuur en fotografie? Wij hebben wij een superleuke excursie voor jou! Wanneer? zaterdag 11 januari van  14.30 tot 16.30 uur. Grijp je kans om de schoonheid van de Lytse Mear in Nationaal Park de Alde Feanen op de gevoelige plaat te zetten. Aanmelden kan uiterlijk een dag van te voren (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/activiteiten/ 0511 – 53 96 18. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis en niet-leden betalen € 4,- .

 De Lytse Mear biedt veel mogelijkheden wat betreft fotografie. Er leven watervogels, zoals de waterral en aalscholver. Deze vogelsoorten zijn misschien niet helemaal te vergelijken met Doutzen Kroes, maar wel erg fotogeniek. Daarnaast vind je er ook verschillende plantensoorten, met in het bijzonder het gesteeld glaskroos. De Lytse Mear is de enige plek in Friesland waar deze soort tot op heden gevonden is. Tevens staan er verschillende palen in het water, waarmee je kan spelen met in- en uitzoomen en weerspiegeling. Vergeet ook niet een mooi vogelvluchtperspectief te schieten vanuit de vogelkijkhut!

Naast de foto’s die je als herinnering mee naar huis neemt, leer je van onze gedreven gids over de natuur én fotografie. Ga mee en schiet jouw mooiste natuurplaat!