Fête de la Nature in De Alde Feanen

Geplaatst op 7 september 2023

Fête de la Nature werd ook dit jaar weer grootst gevierd in Nationaal Park De Alde Feanen. De vrijdagavond begon al magisch. Een groep ervaren suppers vertrok vanuit Eernewoude om samen te genieten van de stilte op het water én om samen de unieke blauwe maan te verwonderen. Dit maakte dit natuurfeestje uiteraard nog specialer. Deze volle maan komt maar eens in de 3 jaar voor.

Ook konden bezoekers van het park aan boord stappen bij Hotel Princenhof, waar pramen vertrokken van De Wartenster. Wat hebben de gasten aan boord genoten van de prachtige zomerse luchten.

Op zaterdagochtend kwam er een mooie groep samen om Yoga te beleven in de natuur. Helemaal opladen en weer tot jezelf komen, bleek de ultieme manier om echt weer even in verbinding te komen met jezelf én de natuur. We hebben prachtige reacties mogen ontvangen.

Ook konden kinderen zich weer opnieuw verbinden met de natuur en alles wat er leeft in dit prachtige gebied. It Fryske Gea ging op pad tijdens de excursie Waterdiertjes zoeken met kleine rangers. Een gezellige en leerzame ochtend!

Ook is ieder jaar het nachtvaren van Alde Feanen verhuur weer een groot succes. De stilte en de donkerte van de nacht zorgen ervoor dat jij je in een compleet andere wereld bevindt. En de spookverhalen, die maken dit avontuur helemaal af!

Op zondagochtend werd de natuur gevierd vanaf de Blaustirns. Een belevenis voor jong en oud. En als kers op de taart, werden er maar liefst 4 zeearenden gespot! De Blaustirns vaart op zonne-energie en is daardoor geruisloos. Boven op het dek geniet je van het mooiste uitzicht over de petgaten en zie je de cultuur van De Alde Feanen goed terug.