De Alde Feanen gespot in Watersport TV

Geplaatst op 24 september 2020

Eernewoude – Nationaal Park De Alde Feanen is in deze aflevering de bestemming van ’Holland Vaart.’ De vierdelige serie waarin de crew van Watersport-TV telkens een andere vaargebied bezoekt en op zoek gaat naar watersportbeleving.

Bekijk aflevering 2 en klik op Holland vaart in Alde Feanen.

Shannon van Beek spreekt aan boord tijdens een geweldig uitzicht eerst met IVN-gids Jorgen de Bruin over de ontstaansgeschiedenis van Nationaal Park de Alde Feanen. Lourens Touwen, directeur van de Marrekrite, vertelt over de mogelijkheden om met een boot te zwerven door Friesland. De Marrekrite heeft op allerlei plaatsen in de natuur ligplaatsen, waar je met je boot gratis kunt liggen. Omdat de natuur zo afwisselend is in het Nationaal Park De Alde Feanen stappen Shannon met Lourens even van boord voor een fietstocht langs verschillende landschappen. Samen fietsen ze de pontjesroute.

In de ’kombuis’ van de loungeboot van Yachtcharter Sneek is Marjan Stoker onder tussen al druk bezig met de voorbereidingen voor het avondeten. Op het menu staat ZEEBAARS (klik hier voor recept). Op het bovendek genieten Shannon en Marjan van al het lekkers. Terwijl het begint te schemeren meldt Ulbe Postma zich bij de loungeboat met zijn sloep en nodigt Shannon uit om te gaan varen in het donker. Onderweg gaan ze op zoek naar vleermuizen en heeft Ulbe allerlei mooie verhalen en anekdotes.