Dag van het Nationaal Park in teken van ‘Next Generation’

Geplaatst op 10 mei 2021

Op 24 mei vieren we de 22ste editie van de Dag van het Nationaal Park, een dag die alle Europese parken in het zonnetje zet. Dit jaar staat in het teken van ‘The Next Generation’. Hoe staan zij in contact met onze natuur? Door een ‘Tiny Tales’ verhalenwedstrijd te organiseren voor leerlingen van groep 6 en 7, helpen we kinderen bij het vinden van hun weg naar Nationaal Park De Alde Feanen. Doe mee met jouw klas en maak kans op een gratis schoolreisje naar de Natuurschool!

Tiny tales verhalenwedstrijd: Avontuurdier

Onze nationale parken zitten bomvol avonturen. Avonturen die je er zelf kunt beleven en avonturen die er beleefd worden als iedereen Nationaal Park De Alde Feanen verlaat. Wat gebeurt er als wij er niet zijn? Júist als wij er niet zijn. Dat gaan de kinderen ontdekken. Ze leren meer over de nationale parken en de dieren die er leven door op fantasiereis te gaan met hun iconische dier – hun avontuurdier. Het dier is namelijk gestrand op het schoolplein en wil dolgraag de weg terugvinden naar Nationaal Park De Alde Feanen!

Samen schrijven de leerlingen het verhaal van onze nationale parken. En dat niet alleen, een verhaal is natuurlijk niet af zonder bijbehorende illustratie die het verhaal tot leven brengt!

Tips voor een avontuurlijk verhaal in de natuur
De bijzondere flora en fauna van Nationaal Park De Alde Feanen biedt alle inspiratie. Voor het schrijven van de verhalen hebben we een pakket ontwikkeld met daarin handige weetjes over de nationale parken in Nederland, een handleiding over de praktische ‘spelregels’ van de wedstrijd en leuke schrijftips.

Hoe werkt het?

Alle leerlingen uit groep 6 en 7 kunnen meedoen! Per klas kan één verhaal en een bijbehorende illustratie worden ingediend, bijvoorbeeld door de leerkracht.

  • Vanaf 10 mei 2021 kunnen de klassen hun verhaal insturen.
  • Per klas kan één verhaal en een bijbehorende illustratie worden ingediend.
  • De klassen hebben tot 24 juni 2021 om hun verhaal in te sturen.
  • De winnaar wordt op 1 juli 2021 bekendgemaakt. De winnende klas gaat

op natuuravontuur bij de Natuurschool (Nationaal Park Hollandse Duinen of Nationaal Park Lauwersmeer).