Bijzondere vloot neemt deel aan Instameet

Geplaatst op 12 juni 2019

EARNEWALD – Voor de Instameet in Nationaal Park De Alde Feanen kan de organisatie aanstaande zondag rekenen op een bijzondere vloot. Een vijftal boten zal de deelnemers door het Nationaal Park voeren. Ondernemers uit de regio (De Twirre, De Wartenster en Annage Events) sponsoren een sloep, een skûtsje en een praam. Daarnaast varen het skûtsje De Frysia, wat beschouwt wordt als hét Statenjacht van Drachten, en het Statenjacht Friso van de provincie Fryslân mee. ,,De ondernemers werken belangeloos mee aan de Instameet; zij vinden het een symphatiek evenement en zien het belang in van een goede digitale vindbaarheid van het Nationaal Park”, vertelt organisator Elizabeth Pilat.

Kennismaken met unieke delen van het Nationaal Park

Voor de deelnemers is het nog een verrassing op welk schip zij aan boord gaan. Er is gekozen voor gevarieerde routes, waarbij de deelnemers aan de Instameet de meest bijzondere en mooiste plekjes in De Alde Feanen te zien krijgen. Deelnemers gaan onder begeleiding van een gids van It Fryske Gea de natuur in. Zij maken op die manier kennis met delen van Nationaal Park De Alde Feanen die anders niet toegankelijk zijn voor bezoekers.

Digitale explosie van beeldmateriaal

De Instameet is de grootste in Fryslân  tot nu toe. Ruim tachtig fotografen maken kennis met het natuurgebied en maken gedurende de dag veel verschillende foto’s, die zij op Instagram plaatsen. Met deze Instameet hoopt de organisatie op een ‘digitale explosie’ van beeldmateriaal uit De Alde Feanen op Instagram. Onder de hashtags #aldefeanen en #instameet_aldefeanen zullen vanaf 16 juni de foto’s verschijnen die tijdens de Instameet zijn gemaakt.

Veel belangstelling

,,De belangstelling voor de Instameet is overweldigend”, vertelt fotograaf Hillebrand Breuker, die tijdens de Instameet de fotografen instructies zal geven. ,,Het is dan ook een bijzonder fotogeniek gebied wat voor veel (natuur)fotografen aantrekkelijk is. Zo kun je hier wel 450 verschillende vogelsoorten tegenkomen, waaronder de zeearend.”

De Instameet zit nagenoeg vol. Mensen die nog graag mee willen doen kunnen zich nog wel aanmelden voor een wachtlijst, via deze link.

Volg Nationaal Park De Alde Feanen ook via Instagram!