Bekijk de uitzending van Omrop Fryslân

Geplaatst op 11 september 2023

Nationaal Park De Alde Feanen opent tijdelijk bezoekerscentrum

Op vrijdag 8 september vierde Nationaal Park De Alde Feanen de opening van haar tijdelijke bezoekerscentrum. Het park sloot zijn oorspronkelijke bezoekerscentrum op 21 augustus. Het pand, gedeeld met It Fryske Gea, was te ruim voor de behoeften van beide organisaties. Momenteel is It Fryske Gea actief op zoek naar een kleiner en duurzamer onderkomen. Echter, gedurende deze overgangsperiode, heeft Nationaal Park De Alde Feanen besloten om een tijdelijk informatiepunt te creëren om bezoekers te voorzien van de benodigde informatie.

Het tijdelijke bezoekerscentrum biedt een warm welkom aan zowel lokale als internationale bezoekers van Nationaal Park De Alde Feanen. Hier kunnen bezoekers terecht voor informatie over het park, waaronder routes, brochures, en advies over de vele activiteiten en natuurschatten die het park te bieden heeft.

Het tijdelijke bezoekerscentrum van Nationaal Park De Alde Feanen is gelegen op De Stripe 12a in Eernewoude en zal dagelijks geopend zijn van 10.00 – 16.00 in september en in de herfstvakantie. Het park blijft zich inzetten voor de bescherming van dit unieke natuurgebied, natuureducatie en het bieden van een onvergetelijke ervaring aan al haar bezoekers.

Bekijk hier de uitzending van de opening van het tijdelijke bezoekerscentrum.