Avond kanotocht in De Alde Feanen (12+)

Geplaatst op 26 augustus 2019

EARNEWÂLD – Ben jij 12 jaar of ouder en dol op water, de natuur en actief bezig zijn in de avonduren? Dan is deze kano-excursie echt iets voor jou! Wanneer? Zaterdag 7 september van 18.00 – 21.00 uur. Peddel mee door Nationaal Park De Alde Feanen en ontdek één van de grootste laagveenmoerrassen van Noordwest Europa. Ga jij mee?Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/kanotocht-7sep of 0511 – 53 96 18.Deelname is voor leden van It Fryske Gea € 5,- op vertoon van de ledenpas en niet-leden betalen € 8,-.

Laag op het water ben je één met de natuur en vanuit een kano vaar je geruisloos door het gebied. Hierdoor schrikken dieren niet op en kun je de vele moerasvogels van dichtbij bewonderen. De statige zilverreiger die jaagt op vis, een otter die wegschiet in het riet, of misschien zelfs wel een zeearend! Deze imposante roofvogel woont hier tegenwoordig. Onze natuurgids vertelt je graag hoe hij aan zijn bijnaam ‘de vliegende deur’ komt.

Handig om te weten is dat we kanoën in Canadese kano’s, geschikt voor meerdere personen. Zwemvesten zijn beschikbaar, maar zorg zelf voor warme kleding en voldoende eten/drinken in een waterdichte tas.

zeearend
Foto Hans Pietersma/It Fryske Gea