ANWB Lenterondjes op zondag 27 mei

Geplaatst op 23 april 2018

Op zondag 27 mei organiseert de ANWB de ANWB Lenterondjes. 12 wandelingen door de prachtige Nederlandse natuur in 12 provincies. Ook in Fryslân is wandelen enorm populair. Het is namelijk gezond, ontspannend en gezellig. Wij staan tijdens de ANWB Lenterondjes voor jou klaar in Nationaal Park de Alde Feanen. Kom jij langs?

Welke routes kan ik wandelen?

Er zijn drie routes uitgestippeld.

  • 5 kilometer
  • 11 kilometer
  • 20 kilometer

Je kunt zelf bepalen wanneer je wilt starten. De welkomstbalie is vanaf 10.00 uur open en om 17.00 uur sluit het evenement.

  • 5 km: vanaf 10.00 uur | uiterlijk starten tot 16.00 uur
  • 11 km: vanaf 10.00 uur | uiterlijk starten tot 15.00 uur
  • 20 km: vanaf 10.00 uur | uiterlijk starten tot 13.00 uur

Moet ik mij ook opgeven?

Deelnemen aan de ANWB Lenterondjes kost € 5,- per persoon (kinderen t/m 17 jaar mogen gratis mee). Van dit bedrag gaat € 1,- naar het onderhoud van de wandelpaden in Nationaal park de Alde Feanen. Je kunt je opgeven via de ANWB of op zondag 27 mei bij de informatiebalie in de doe-en beleeftuin van It Fryske Gea.

Wat zie ik onderweg?

Het Lenterondje loopt door het moeras van de Alde Feanen. Vanaf het wandelpad heb je regelmatig uitzicht over weidse water. Als het mooi weer is zie je de zeilen van de zeilboten wapperen in de wind. Vanaf een afstandje kijkt de magnifieke zeearend toe. De ‘vliegend deur’ zweeft met zijn immense vleugels door het gebied op zoek naar lekkere vis of een malse gans.
Vanaf de uitkijktoren heb je een prachtig uitzicht over de rietvelden, het moerasbos en het water, het oude landschap van Fryslân. Met een beetje geluk hoor je lang de waterkanten het gehoemp van een roerdomp. Deze bijzondere moerasvogel verstopt zich graag in het riet.

Na een stevige wandeling kom je terug in Bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen. Hier houdt It Fryske Gea tijdens het Lenterondje een open dag. Rust lekker uit op het terras of neem een kijkje in de expositie.

Vier De Alde Feanen

Op 25 t/m 27 mei 2018 vinden er in en rondom Nationaal Park De Alde Feanen diverse gratis activiteiten plaats onder de vlag van het landelijke natuurfestival Fête de la Nature.  Met het thema Vier De Alde Feanen worden bezoekers uitgenodigd om op een feestelijke manier van de natuur te genieten. Kijk op deze pagina voor meer informatie.

Praktische informatie

Adres: Koaidyk 8a, 9264 TP Earnewâld. Er zijn ruim 135 parkeerplaatsen. In het bezoekerscentrum is een expositie, (invalide)toiletten en informatiewinkel. Daarnaast is in hetzelfde gebouw een restaurant en mag de hond tijdens de Lentewandeling aangelijnd mee.