Overzicht twintig nationale parken
Audiovaarroute Freek Vonk
Booming business banner

Diverse bloggers weten ons park te vinden. Wij zijn trots op de mooie verhalen en artikelen die zij schrijven. Onderstaand een overzicht van de reeds verschenen blogs. Laat je inspireren!

 

Marcella Molenaar

,,Vorig weekend was ik in Nationaal Park De Alde Feanen om het festival Fête de la Nature te vieren. Ik maakte er mooie wandelingen, at heerlijk, ging sloep varen en sliep in een schattige B&B. Nieuwsgierig? In deze fotoblog neem ik je mee én zie je onze nieuwste video!'' Klik hier om de blog te bekijken

 

,,In mijn Here and Now-blogs geef ik je een update. Ik vertel je waar ik mee bezig ben, wat mijn nieuwste ontdekkingen zijn, waar ik van geniet, welke serie of film ik je kan aanraden en waar ik naar uit kijk. Een prima manier voor een update! Dit keer over Hamburg, de Alde Feanen en mijn nieuwe bergschoenen.'' Klik hier om de blog te lezen.

 

 

Vakantaseren
,,Bungalowpark It Wiid bij Eernewoude is de perfecte thuishaven voor watersporters. Het ligt vlakbij het prachtige natuurgebied De Alde Feanen in Friesland. Ook rustzoekers en wellnessgangers komen hier volledig aan hun trekken. Welkom aan boord!'' Klik hier om de blog te lezen.

 

,,Op een zonnige vrijdagmiddag sla ik in het Friese dorp Oudega af richting Justjesoars. Net buiten het dorp zie ik een vlag bij een kleine oprijlaan wapperen. Hier moet ik zijn. Aagje komt naar me toegelopen. Vreemd genoeg is het na het mail contact of ik haar al een beetje ken." Lees meer.

 

,,Het startschot van het festival in De Alde Feanen is vrijdagavond 19.00 uur bij de “Love Letters” in Eernewoude. Zodra de kinderen uit school zijn, vertrekken we. Ik ben bang dat we zoals meestal in de vrijdagavond file belanden, maar dat valt gelukkig mee. Als we eenmaal op de Afsluitdijk rijden, laten we de drukke Randstad achter ons.'' Lees meer.

 

,,In september ga ik voor de tweede keer binnen een half jaar naar Nationaal Park De Alde Feanen. Er is nog zoveel moois te ontdekken dat ik graag terugkeer naar dit prachtige natuurgebied. In dit artikel deel ik met jullie 10 manieren om De Alde Feanen te ontdekken." Klik hier om de hele blog te lezen.

 

,,Als ik bovenop de Oldehove sta, geniet ik van het geweldige uitzicht op de stad. Het lijkt wel of in Madurodam ben. En ineens krijg ik een ingeving! Ik herinner me dat ik een speciale stand op mijn camera heb, de zogenaamde tilt shift stand. Met deze instelling kun je een bijzonder effect creëren, het lijkt alsof je inderdaad in Madurodam bent. De mensen lijken wel poppetjes!" Lees meer.

 

Jenny Smit
,,Stop! Je peddelt te hard. We moeten echt naar links hier. Kijk uit, we belanden in de vaargeul! Gevloek. Gelach. En we hebben de kano weer onder controle. Voor even varen we de goede kant op in Nationaal Park de Alden Feanen in Friesland.'' Lees meer.

 

Lianne van Veen
,,Wil je graag een weekendje weg in eigen land en ben je op zoek naar een unieke, leuke plek? Ga dan eens naar Friesland, want in Nationaal Park de Alde Feanen kom je in een prachtig natuurgebied volledig tot rust . Ik geef je 5 leuke tips.'' Klik hier om de blog te lezen.

 

,,2 weken geleden mocht ik tijdens Fete de la Nature (Vier de natuur) in een gloednieuw appartement in Eernewoude in hartje Friesland overnachten. En dat was één en al genieten in alle luxe.'' Lees meer.

 

,,Het is al donker wanneer ik terugkom van een afspraak. Ik loop richting het huisje en loop nog even verder door naar het terras. Het is aardedonker, ik weet dat er een weiland voor mij ligt, maar ik zie helemaal niks. Daarnaast hoor ik alleen maar de stilte. Ik kijk naar boven en zie de melkweg, wat bijzonder. Totale rust, zomaar ergens in Friesland." Klik hier om de hele blog te lezen.

 

Taina Blokzijl
,,Het werd weer eens tijd om op ontdekking te gaan in mijn ‘eigen’ provincie Friesland. Afgelopen zondag was het heerlijk weer en we besloten om naar het Nationaal Park De Alde Feanen te gaan. Een prachtig gebied tussen Drachten en Leeuwarden. De Alde Feanen is een laagveenmoeras met een zeer afwisselend landschap.'' Lees meer.

 

My Footprints

,,Aan de achterzijde van het huis vind je twee terrassen met een geweldig uitzicht over de omringende weilanden. Het gras is gemaaid, koeien scharrelen in de weide en de bomen ruisen. Een plek waar ik dit weekend nog veel tijd door zal brengen; een beetje mijmeren en genieten van de stilte van het platteland! 's Avonds kijk ik naar boven en zie de sterren aan de hemel, er is niet veel omgevingslicht en mijn ogen wennen snel aan het donker." Klik hier om de hele blog te lezen.

 

,,Ik werd in de watten gelegd door Aagje en Henk van de geweldige B&B Justjesoars en fietste een bijzondere route waarbij ik maar liefst vier keer het water met een pontje overstak. Tot drie keer toe stapte ik in de boot en verkende het gebied vanaf het water. Wist je dat je in de Alde Feanen 's nachts zelfs de Melkweg kunt zien?" Lees meer.

 

,,Ik ben al heel erg lang fan van graffiti en struin graag door steden op zoek naar de mooiste werken. De laatste jaren lijkt het of iedere stad in de wereld er vol mee is en vind je graffitti op de meest onverwachte plekjes. Hoewel het super leuk is om zelf op pad te gaan kun je tegenwoordig ook in steeds meer steden speciale tours langs de mooiste werken maken. Ik was in Leeuwarden en maakte er een Street Art tour. Echt een aanrader!" Klik hier om de hele blog te lezen.

 

,,Ga je met de fiets op pad dan kun je, vanwege al dat water, het gebied alleen aan de randen verkennen. Om je toch een betere kijk op het gebied te geven is er de pontjesroute door De Alde Feanen ontwikkelt. Deze route combineert het fietsen met het varen waarbij je op diverse plekken met een pontje het water oversteekt." Lees meer.

 

Lifelicious
,,Nationaal Park De Alde Feanen is een park dat bij uitstek geschikt is om vanaf het water te beleven, omdat er weinig wegen zijn. Maar ook vanaf de kant is het de moeite waard om dit gebied te ontdekken. Ik heb redelijk wat activiteiten ondernomen het weekend en hier is mijn top 5 van leukste manieren om De Alde Feanen te verkennen!" Klik hier om de hele blog te lezen.

 

,,Ljouwert – zoals deze plaats op zijn Fries heet – is de trotse hoofdstad van de provincie Friesland, de start- en finishplek van de Friese Elfstedentocht, de geboorteplaats van Mata Hari en is uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van 2018! Reden genoeg voor een bezoekje dacht ik zo. Nog niet overtuigd? Lees dan verder wat er zoal te doen is." Lees meer.

 

,,Vorig jaar september heb paar dagen mogen doorbrengen in het Friese Nationaal Park De Alde Feanen. Ik was enorm verrast door de schoonheid van de omgeving. Er is ontzettend veel te doen en zien. Als halve Friezin – maar opgegroeid in Arnhem – kwam ik vaak in Friesland om van de Friese landschap en in het bijzonder de meren te genieten. Vanaf het land en vanaf het water." Klik hier om de hele blog te lezen.

 

Bijzonder Plekje

,,De Koken, een bijzonder plekje in de haven van Akkrum. Een ontdekking waar je à la minute blij van wordt! Bij de Koken, Fries voor keuken, kom je voor een ontbijtje, koffie met taart, een gezonde eerlijke lunch en 's avonds voor een soepje, salade of huisgemaakte pizza. Of, ga het water op met een van de sloepjes, zeilboten of per kano." Lees meer.

 

,,De trekkershut is gebouwd door eigenaar Jurjen. Het is zo'n leuke plek in het groen; liefde op het eerste gezicht! De romantische bedstede, het stoere stapelbed, de gezellige zithoek met frisse kleurtjes; hier wil je gelijk een verblijf reserveren! En ik kan je uit eigen ervaring vertellen, 1 nacht is tekort!" Klik hier om de hele blog te lezen.

 

,,Vlak voor Leeuwarden verlaat je de snelweg. Slechts een paar kilometer slingeren langs weilanden en water en je komt aan bij Hotel Weidumerhout, in het groene hart van Friesland. De authentieke Friese boerderij stamt uit 1867 en ademt nog de sfeer van toen. De stoere gebinten, de karakteristieke vloeren en kleuren, hier ga je even terug in de tijd." Lees meer.

 

,,Nationaal Park de Alde Feanen is het jongste nationale park van Nederland. Dit park, in het hart van Friesland, biedt je volop variatie om een paar dagen te genieten. Water of weiland, varen of fietsen, actief of passief; de mogelijkheden zijn oneindig! Een voorproefje, de Alde Feanen in beeld." Klik hier om de hele blog te lezen.

 

,,Wanneer ik aan Friesland denk, denk ik aan water. De Friese meren, skûtsjesilen, schaatsen, de Elfstedentocht, de ligging aan de Waddenzee: je kunt er niet omheen, Friesland ademt water. Wanneer je een weekendje weg of op vakantie gaat naar deze provincie, dan moet je eigenlijk ook Fryslân vanaf het water ervaren. En waar kan dat beter dan in Nationaal Park De Alde Feanen, in het hart van Friesland?" Lees meer.

 

,,Nationaal Park de Alde Feanen in Friesland heeft zoveel te bieden, wil je alles zien en beleven dat moet je wel blijven slapen. En dan natuurlijk het liefst ín het nationaal park, omringd door natuur en schoonheid. 3x bijzonder overnachten in Alde Feanen." Klik hier om de hele blog te lezen.

 

Artikel 2.55

,,Om het prachtige natuurgebied De Alde Feanen, de watersport en bijbehorende geschiedenis en cultuur van de Friezen in de spotlights te zetten, organiseerde de Provincie Fryslan begin september een bloggersevent. Maar liefst veertien bloggers reisden 9 september af naar het nationaal park, om daar in drie dagen het natuurgebied te ontdekken. Ik was er één van!" Lees meer.

 

,,Uiteraard móet je in het Friese Nationaal Park De Alde Feanen een keer gaan schaatsen, maar ook als het niet vriest is er genoeg te beleven. Begin september ontdekte ik Nationaal Park De Alde Feanen in Friesland tijdens een bloggersevent voor reisbloggers. Ik verbleef slechts twee nachtjes op Friese bodem, maar stapte maar liefst vijf keer op een boot. Benieuwd wat ik zoal uitspookte? Dit zijn de zes leukste dingen die ik deed in De Alde Feanen!" Klik hier om de hele blog te lezen.

 

Kleine Wereldreiziger

,,Wat een heerlijk plekje is onze glamping safaritent, de enige op de camping overigens. Hopelijk volgen er meer glamping tenten in de toekomst voor de optimale glamping sfeer. Buiten onze tent is de Stjelp een camping in de natuur, maar als we ons trapje op lopen en de 'deur' omhoog klappen van onze tent dan komen we terecht op een prachtig plekje." Klik hier om de hele blog te lezen.

 

,,De eerste zonnige dagen zijn al geweest en dan is het wat ons betreft tijd om meteen naar buiten te gaan. En dat kan prima in eigen land en in het bijzonder in Friesland. Varen op de Friese meren is echt een uitje om niet over te slaan en zeker niet met Freek erbij!" Lees meer.

 

Shere y Paul

,,In winter, it seems like everyone and everything are hibernating. Well, I have to say that there’re enough activities in Leeuwarden with kids in the winter, so no excuse to stay home. Not even if it’s cold, Germans used to tell me “there’s no bad weather, but bad clothes”. So put your jacket, hat, and gloves on and enjoy what Leeuwarden has to offer!" Lees meer.

 

,,We visited the National Park De Alde Feanen for the first time during Fête de la nature and we felt in love with this playground. I call it “playground”, but it is much more than a simple playground. It was opened at the beginning of the year and has a infinity of amusements: slides, climb trails, herbs gardens, insect hotels, tractors …" Lees meer.

 

,,When I first came to Friesland, I was fascinated by its amount of nature and water. We have been discovering different parks and lakes in Friesland and our last outing took us to the National Park Alde Feanen. There we discovered the best way to cruise the National Park Alde Feanen with children." Klik hier om de hele blog te lezen.

 

Gezinopreis

,,Een weekend in de Alde Feanen met kinderen is een aanrader, zeker tijdens een mooi zomerweekend. Er is veel te doen voor gezinnen, zo gingen we op jacht naar kikkers. Heerlijk fietsen door dit natuurgebied in Friesland en er werd uiteraard ook gevaren met een sloepje." Klik hier om de hele blog te lezen.

 

,,Op het Kameleondorp en het Avontureneiland in Terherne is het lekker spelen voor ouders en kinderen. Maar wees gewaarschuwd: op het Avontureneiland geldt: hoe viezer hoe beter. Wij waren zo dom geen zwemkleding of schone kleren mee te nemen, maak niet dezelfde fout…"

Lees meer.

 

Reisweizer Kids&Co

,,Tijdens mijn weekend in Nationaal Park De Alde Feanen mocht ik slapen op een kruiser. Voor de niet-kenners onder ons; een kruiser is een motorboot variërend in lengte van 7.80 tot 14.50 meter. De mijne was bijna 10 meter lang en geschikt voor vier personen. Haar naam was Jose." Lees meer.

 

,,Bijna iedereen kan precies vertellen hoe een gevangenis er van binnen uit ziet, maar bijna niemand – uitzonderingen daargelaten – heeft dat ook met eigen ogen gezien. En nee, in een gevangenis die nog in gebruik is, kom je ook niet zo makkelijk binnen. Bij uitzondering misschien op Open Monumentendag of op de open dag van de Dienst Justitiële Inrichtingen. Gelukkig zijn er ook gevangenissen die niet meer in gebruik zijn, maar waar je nog wel goed kunt zien en voelen hoe het er geweest moet zijn. De Blokhuispoort in Leeuwarden is zo’n plek. Een bezoek aan deze voormalig gevangenis is een aanrader voor iedereen die van mooie gebouwen en spannende verhalen houdt." Klik hier om de hele blog te lezen.

 

,,Naar Drachten op een zondag; het werd me van harte afgeraden. Maar ik had niet zoveel keus want ik had alleen de zondag om te gaan. En ik wilde naar Museum Dr8888, want dat werd me dan weer aangeraden. En als ik er dan toch was, dan ging ik zeker ook een rondje door het stadje lopen. Want ik ben nogal eigenwijs; hoe vaker je zegt dat ik iets niet moet doen, des te vastberadener word ik. Dus ging ik op een zondag naar Drachten…" Lees meer.

 

,,De Alde Feanen is een prachtig gebied waar je je met grote en kleine kinderen prima een paar dagen kunt vermaken. Idealiter verken je het vanaf het water, maar er zijn nog veel meer manieren om dit Nationale Park met kinderen te ontdekken. En wil je even rustig zitten, je kinderen laten spelen of een museum bekijken, dan kan dat natuurlijk ook. Kortom er is genoeg te doen in Nationaal Park De Alde Feanen met kinderen…" Klik hier om de hele blog te lezen.

 

Expeditie Kram

Bekijk hier de fotoblog.

 

,,Net voor zonsopgang gaat de wekker: we worden wakker in een heuse kampeersloep op het water bij Eernewoude in Friesland. We rollen onze slaapzakken op, we ritsen het dak af eraf en we starten de motor. In de verte net boven de rand van het water zien we het begin van een grote oranje bol licht. Er is verder niemand te vinden op het water en zelfs de watervogels en de eenden lijken nog niet helemaal wakker te zijn. We kijken uit over Friese akkers, gezellige dorpjes en rustig vaarwater. De wereld langzaam zien wakker worden vanuit een kampeersloep op deze vroege ochtend is meer dan perfect te noemen." Lees meer.

 

,,Een conclusie om het artikel mee te beginnen; Friesland is een speciaal stukje Nederland. Na een weekend het park De Alde Feanen te hebben verkend en de bijzondere verhalen en mythes over het gebied te hebben gehoord van karakteristieke Friezen zijn we compleet aangestoken door het Friesland virus. Wij zijn hier om dit virus te verspreiden, want man... wat een prachtgebied!" Klik hier om de hele blog te lezen.

 

Foodinista

,,In september ging ik een weekend naar Friesland naar de Alde Feanen. Komt het jou niet bekend voor? Friesland ongetwijfeld wel, maar de Alde Feanen niet, dan denk ik dat je het ook een prachtig stukje Nederland zult vinden. Op uitnodiging mocht ik samen met Eric en Florian een lang weekend komen genieten van alles wat dit prachtige gebied de bieden heeft en dat is veel." Klik hier om de hele blog te lezen.

 

Stylespy

,,In het hart van Friesland ligt het grote laagveenmoeras De Alde Feanen. Een nationaal park vol met meren, petgaten, rietlanden, ruigten, struwelen en moerasbossen. Het park ligt gelegen rondom het dorp Eernewoude. Ik ben gek op watersporten. En wat is een mooiere manier om het national park van de Alde Feanen te ontdekken dan te water." Lees meer.

 

,,Ook overnachten in de Alde Faenen doe je natuurlijk in een boot. Denk aan een jachtcharter, of een sloep.

Deze zomer sliep ik op mijn privesloep Diana, in de haven van het dorpje Eernewoud, direct aan de Alde Faenen. De jachtcharter heeft 2 slaapkamers, een eigen douche en keuken en een redelijk ruime woonkamer." Klik hier om de hele blog te lezen.

 

,,Afgelopen zomer ging ik met een (gratis) Leeuwarden street art tour mee en vond ik afgelegen straatjes en sfeer in de stad die ik altijd een beetje op de laatste plek zette. Wat is er te doen in Leeuwarden? Mijn favoriete plekjes op een rij." Lees meer.

 

Hip&Hot

,,Leeuwarden mag zich in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa noemen en lucky me, een tijdje terug was ik er voor de tweede keer. Ik zou je 100 tips kunnen geven die je bezoekje aan Leeuwarden tot een succes maken, want écht, het is zo’n leuke stad. Maar ik hou het bij de volgende 3 tips, de rest mag je fijn zelf gaan ontdekken!" Klik hier om de hele blog te lezen.
 

,,Soms is het fijn om er eventjes samen op uit te trekken. Gewoon, jij samen met je lief. Geen kinderen die aan je rok hangen of constant vragen stellen. Kids die niet willen eten waar en wat jij wil eten en die natuurlijk op tijd weer in bed moeten liggen. Geen normaal gesprek samen kunnen voeren. Ik bedoel, ze zijn lief hoor, die kids, maar soms is het fijn, even die quality tijd samen, tijd voor romantiek!" Lees meer.

 

,,Nu de lente weer voor de deur staat, heb ik zin om er op uit te gaan. Lekker naar buiten! Vorig jaar nazomer waren wij in Friesland en wát een fijne provincie is dat. Heerlijk rustig, veel mooie natuur én natuurlijk veel water. Ik schreef al eerder een blog over een romantisch uitje met z’n tweeen in het hoge noorden. Samen Friesland verkennen is super om te doen en zeker de moeite waard. Maar in deze blog geef ik je to do tips als je met kids in Friesland, en dan met name het Nationaal Park de Alde Feanen, bent." Klik hier om de hele blog te lezen.


 

Nieuws

11-04-2017
Brekelmans opent ogen in De Alde Feanen   EARNEWÂLD - Maandagavond opende Marleen Brekelmans de ogen van 80 ondernemers tijdens de... lees verder
14-12-2015
Van 27 december t/m 3 januari is het bezoekerscentrum elke dag* open van 10.00 tot 17.00 uur.   *m.u.v. oud- en nieuwjaarsdag lees verder
06-10-2015
De vogeltrek is net begonnen en de waterpartij voor de vogelkijkhut in de Jan Durkspolder is momenteel een lust voor het oog met grote aantallen... lees verder