Overzicht twintig nationale parken

Jeugdactiviteiten

 

Het Nationaal Park biedt kinderen tal van mogelijkheden om op een avontuurlijke manier de natuur te leren kennen. De rugzakroutes zijn zo ontwikkeld dat ze onder eigen begeleiding uitgevoerd kunnen worden. De overige activiteiten vinden plaats onder begeleiding van een deskundige natuurgids van It Fryske Gea. Bekijk hieronder het aanbod en neem voor meer informatie en reserveringen contact op met het bezoekerscentrum via 0511-539618 of stuur een e-mail naar bcdealdefeanen@fryskegea.nl.

 

In een ander gebied van It Fryske Gea op pad? Neem contact met ons op voor mogelijkheden buiten Nationaal Park De Alde Feanen via T: 0511-539618 en vraag naar een vaste medewerker.

 

Rugzakroutes

Bij de balie van het bezoekerscentrum kunnen gezinnen met kinderen van 4 t/m 14 jaar een rugzak met onderzoeksmateriaal en een opdrachtenboekje ophalen. Ervaar het laagveenmoeras en de dieren die er leven aan de hand van 10 doe-opdrachten.
De rugzakroutes kunnen gelopen en gereserveerd worden van april t/m oktober.
Klik hier voor het aanbod aan rugzakroutes.

 

Bezoekerscentrum & Doe- en beleeftuin

In het bezoekerscentrum kun je een speurtocht lopen en ontdekken wat er in De Alde Feanen allemaal groeit en leeft. In de spannende nacht-experience ervaar je het nachtleven waarin je de wind door je haren voelt wapperen en de geluiden van dieren hoort die in het donker actief zijn.
In de Doe- en beleeftuin kunnen kinderen spelen en ontdekken, terwijl ouders en begeleiders genieten van de omgeving. De tuin trekt door de natuurmuren verschillende soorten insecten, vlinders en vogels aan. Ook is er een heus bijenhotel mét bijenvolk.

 

Kinderfeestjes

De natuur is een feest! Ben jij binnenkort jarig en houd je van avontuur? Vier dan samen met je vriendjes en vriendinnetjes jouw verjaardag in Nationaal Park De Alde Feanen. Doe natuuronderzoek tijdens een rugzakroute, kom uilenballen pluizen, slinger over de survivalbaan of ga op zwerftocht met een natuurgids.
Wil je liever in een ander gebied van It Fryske Gea je feestje vieren? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Klik hier voor de mogelijkheden.

 

Jeugdmiddagen met jeugdgids

Het bezoekerscentrum organiseert het hele jaar door op woensdagmiddag en in de schoolvakanties actieve natuuractiviteiten voor de jeugd. Kijk in de excursiekalender voor een overzicht van de geplande jeugdmiddagen.

Kalender

Zaterdag 25 november
Verreweg het grootste deel van Nationaal Park De Alde Feanen is alleen over water bereikbaar. Een echt vaargebied dus. Excursieboot ‘De... lees verder
Zondag 3 december
We starten in de schemer en varen door het laagveenmoeras de volle maan tegemoet. Door de rust en het beperkte zicht staan andere zintuigen op... lees verder
Zaterdag 9 december
Verreweg het grootste deel van Nationaal Park De Alde Feanen is alleen over water bereikbaar. Een echt vaargebied dus. Excursieboot ‘De... lees verder
 

Nieuws

11-04-2017
Brekelmans opent ogen in De Alde Feanen   EARNEWÂLD - Maandagavond opende Marleen Brekelmans de ogen van 80 ondernemers tijdens de... lees verder
01-12-2016
In 2013 ging in De Alde Feanen het LIFE+ project ‘Booming Business’ van start. Met zes uitvoeringsmaatregelen in het westelijk deel van... lees verder