Overzicht twintig nationale parken
Audiovaarroute Freek Vonk
Booming business banner

Vacature Schoolreisgids It Fryske Gea m/v


Periode:

mei, juni, juli en eventueel september 2018 (zomervakantie uitgezonderd)
 

Locatie:

Earnewâld (Eernewoude), Nationaal Park De Alde Feanen

 

Geef jij kinderen deze onvergetelijke natuur- en survival beleving?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

It Fryske Gea is de provinciale natuurbeschermingsorganisatie van Fryslân. Sinds 2013 organiseert de vereniging in Nationaal Park De Alde Feanen schoolreizen voor basisschoolleerlingen van 6 t/m 12 jaar (groep 3 t/m 8). Ieder jaar ontvangen we ruim 2.000 kinderen die een onvergetelijke schoolreisdag in de natuur beleven.

Als schoolreisgids in Nationaal Park De Alde Feanen ben je verantwoordelijk voor de begeleiding van een Survival Schoolreisje in de natuur. ’s Ochtends ontvang je de schoolklas die jij de hele dag (vijf uren) mee op pad neemt volgens een vast programma.

 

In het schoolreisprogramma staat natuurbeleving en avontuur voorop. Je begeleidt drie onderdelen; waterbeestjes vangen, een sport en spel-onderdeel en de survivalbaan over het water voor de bovenbouw (hierbij zijn erkende outdoor instructeurs aanwezig) of survivalkamp voor de onderbouw. Op zaterdag 14 april leer je samen met de andere (nieuwe) gidsen deze onderdelen begeleiden. Aanwezigheid op deze dag is onmisbaar en daarom verplicht, dus houd hem vast vrij als je reageert.

 

Functie-eisen:
 

 • Je hebt affiniteit met natuur
 • Je hebt een enthousiaste en motiverende houding
 • Je hebt de insteek kinderen een onvergetelijke dag natuur te laten beleven
 • Je hebt ervaring in het begeleiden van groepsactiviteiten
 • Je weet van aanpakken, bent stressbestendig en flexibel (ook bij slecht weer maak jij met doorzettingsvermogen en enthousiasme er alsnog een prachtige dag van)
 • Minimaal 2 dagen in de week beschikbaar in mei, juni, juli en eventueel september (schoolvakanties uitgezonderd). Je werkdag is van half negen tot half vier.
 • Je woont op maximaal 30-45 minuten reisafstand van Eernewoude/Nationaal Park De Alde Feanen.
 • Als je beschikt over een auto is dat een pré i.v.m. de bereikbaarheid naar Eernewoude. Dit graag aangeven in de brief.

 

Wat krijg je er voor terug:

 • Een leerzame werkervaring in de natuureducatie
 • Een gezellig team en mooie werkplek in de buitenlucht
 • Enthousiaste reacties van blije kinderen
 • Een passende vergoeding per dag en reiskostenvergoeding


Kijk voor meer informatie over de schoolreisjes op www.dealdefeanen.nl. Wil je meer weten over de functie? Bel dan met Floriske Okkema (medewerkster voorlichting & educatie) via 0512 - 748063.

 

Enthousiast geworden? Stuur dan voor 1 maart 2018 je motivatiebrief, CV en recente foto per e-mail naar f.okkema@itfryskegea.nl.

 

Kalender

Zaterdag 24 februari
In het uitgestrekte laagveenmoeras de Alde Feanen zijn de vele trekvogels en overwinteraars vanaf het water het beste te bewonderen. Vanwege... lees verder
Zaterdag 24 februari
In het uitgestrekte laagveenmoeras de Alde Feanen zijn de vele trekvogels en overwinteraars vanaf het water het beste te bewonderen. Vanwege... lees verder
Maandag 26 februari
Roofvogels en uilen verteren haren en botjes van hun prooien niet. Daar worden ballen van gemaakt die ze uitspugen. Aan de hand van deze... lees verder
 

Nieuws

11-04-2017
Brekelmans opent ogen in De Alde Feanen   EARNEWÂLD - Maandagavond opende Marleen Brekelmans de ogen van 80 ondernemers tijdens de... lees verder
14-12-2015
Van 27 december t/m 3 januari is het bezoekerscentrum elke dag* open van 10.00 tot 17.00 uur.   *m.u.v. oud- en nieuwjaarsdag lees verder