Overzicht twintig nationale parken
Audiovaarroute Freek Vonk
Booming business banner
17 april 2015

GEZOCHT: vrijwilligers met groene vingers voor natuurmuur

Voor bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen wordt gezocht naar vrijwilligers met groene vingers om de natuurmuren in de doe- en beleeftuin te onderhouden. Wil jij in groepsverband samen met andere vrijwilligers wel iets doen t.b.v. natuureducatie, neem dan contact met ons op.

 

Natuurleukste natuurmuren

Eén van de eyecatchers van de doe- en beleeftuin zijn de natuurmuren. In totaal staat circa 90 meter aan natuurmuren in de tuin van het bezoekerscentrum. De muren bestaan uit hergebruikte bakstenen, die creatief opgestapeld zijn. De natuurmuren zijn in 2011 aangelegd door natuurmuurdeskundige Henk Pleiter. Van oorsprong zijn de muren ingeplant met allerlei inheemse planten, dat zijn planten die van nature thuis horen in Nederland. Op de muren leven daardoor veel planten, die je ook kunt vinden in Nationaal Park De Alde Feanen.

 

Om alle planten een plekje te bieden, wordt de tuin onderhouden door een groep enthousiaste tuinvrijwilligers. Zij zorgen ervoor dat de planten elkaar niet overwoekeren en de natuurmuren er altijd tiptop bij liggen. In het late voorjaar en de zomer staan de planten in volle bloei. De natuurmuren versieren dan als bloemrijke slingers de doe-en beleeftuin.

Om de muren tiptop te houden zijn wij op zoek naar versterking van de club onderhoudsvrijwilligers. Op gezette tijden komen de vrijwilligers bijeen om de natuurmuren te onderhouden. Het onderhoudsmateriaal is allemaal aanwezig bij het bezoekerscentrum.

 

Naast de onderhoudsclub zijn ook meer dan 80 vrijwilligers actief bij het bezoekerscentrum als balievrijwilliger en/of excursieleider. Voor meer informatie of aanmelding kunt u bellen met 0511-539618 of stuur een email naar bcdealdefeanen@itfryskegea.nl.

 

 

Nieuws

11-04-2017
Brekelmans opent ogen in De Alde Feanen   EARNEWÂLD - Maandagavond opende Marleen Brekelmans de ogen van 80 ondernemers tijdens de... lees verder
14-12-2015
Van 27 december t/m 3 januari is het bezoekerscentrum elke dag* open van 10.00 tot 17.00 uur.   *m.u.v. oud- en nieuwjaarsdag lees verder
06-10-2015
De vogeltrek is net begonnen en de waterpartij voor de vogelkijkhut in de Jan Durkspolder is momenteel een lust voor het oog met grote aantallen... lees verder